Η πρώτη συνταγή της χρονιάς δεν θα μπορούσε να μην είναι από σοκολάτα και μάλιστα πολύ εύκολη για να μπορέσει ο καθένας από σας να την κάνει ακόμη και τώρα! Βραχάκια σοκολάτας, ή αλλιώς “ανώμαλα” ή σοκολατάκια με σοκολάτα και αμύγδαλο ή οποιοδήποτε ξηρό καρπό επιθυμείς.
Υλικά για βραχάκια σοκολάτας
- 500 γρ. Κουβερτούρα
- 400 γρ αμύγδαλα ή οποιονδήποτε ξηρό καρπό επιθυμείτε
Εκτέλεση συνταγής για βραχάκια σοκολάτας
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα μπεν μαρί και προσέχουμε να μην πέσουν μέσα σταγόνες νερού ή υδρατμοί. Στη συνέχεια αδειάζουμε τα ¾ της σοκολάτας σε ένα άλλο σκεύος και ανακατεύουμε συνεχώς με μια πλαστική κουτάλα μέχρι η θερμοκρασία να πέσει στους 27οC. Ενώνουμε και το υπόλοιπο ¼ της κουβερτούρας μέσα στην ήδη κρύα και ανακατεύουμε έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 30οC.
Αφού έχουμε λιώσει τη σοκολάτα μας απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας σε μία λαδόκολλα και τους ψήνουμε στους 160οC για 12-15 λεπτά. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους ανακατεύουμε με την στρωμένη κουβερτούρα. Παίρνουμε με δύο κουταλάκια λίγο από το μείγμα κάθε φορά και δημιουργούμε ένα βραχάκι πάνω σε μια λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα!
Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media
Facebook travelgirl.gr
Instagram @markellasharaiha και
@travelgirl.gr