Η Μαρία Περδικάρη, αγαπημένη αναγνώστρια του travelgirl.gr μας δίνει την συνταγή για λαχταριστά ελιόψωμα! Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά.
Υλικά για ελιόψωμα
- 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
- 400 γραμμάρια ελιές τεμαχισμένα
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- λίγο αλάτι
- ένα κγ ζάχαρη
- ένα ποτήρι χλιαρό νερό που θα διαλύσουμε τη μαγιά κ άλλο ένα ποτήρι χλιαρό νερό για να ενωθεί το ζυμάρι
Εκτέλεση συνταγής για ελιόψωμα
Διαλύω τη μαγιά στο ένα ποτήρι νερό το οποίο το βάζω μέσα στο αλεύρι ανακατεύω κ προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά μέχρι ομοιογενοποιηθει το ζυμάρι .σκεπάζω με μια πετσέτα κ αφήνω να ξεκουραστεί κ να φουσκώσει μισή ώρα το χωρίζω σε τέσσερα μέρη πλάθω καρβελακια κ ξανά αφήνω σε ζεστό μέρος μισή ώρα να φουσκώσουν τέλος αλοίφω την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο νεράκι χαράζω τρεις σχισμές με το μαχαίρι κ ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά περίπου ξέχασα να σας πω πως προαιρετικά άμα θέλετε βάζετε ρίγανη στο μείγμα για άρωμα.i0