Το τζατζίκι ειδικά τώρα το καλοκαίρι είναι το τέλειο συνοδευτικό με τα τηγανητά που όλοι λατρεύουμε να τρώμε, όπως κολοκυθάκια και μελιτζάνες. Τι καλύτερο λοιπόν να το φτιάξετε στο σπίτι ακολουθώντας τις οδηγίες της Μαρίας Κωνσταντινίδη.
Υλικά για σπιτικό παραδοσιακό τζατζίκι
- 1 αγγούρι
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- ¼ της κούπας ελαιόλαδο
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1-2 κ.σ. ξύδι κόκκινο
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση συνταγής για παραδοσιακό τζατζίκι
Aρχικά ξεφλουδίζουμε το αγγούρι, αφαιρούμε τα σπόρια του και το τρίβουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Αφού βάλουμε αλάτι και πιπέρι το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Στην συνέχεια το βάζουμε σε ένα χαρτί κουζίνας για να τραβήξει όλα τα υγρά του. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αγγούρι, το λιωμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, 1-2 κ.σ. ξύδι, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομογενοποιημένο μίγμα. Εναλλακτικά αν έχετε μούλτι, χτυπήστε το σκόρδο μαζί με το λάδι μέχρι να ενωθούν και μετά συνεχίστε ανακατεύοντας το σκορδόλαδο με τα υπόλοιπα υλικά χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Διατηρήστε το τζατζίκι στο ψυγείο και σερβίρετε πάντα κρύο.