Η Μαρία Αλευρά μας δίνει την συνταγή για κοκκινιστά καλαμαράκια

Το καλοκαίρι τα ψάρια και τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Εγώ προσωπικά τα λατρεύω γι’ αυτό και φροντίζω δύο με τρεις φορές την εβδομάδα να τα περιλαμβάνω στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό μου. Η Μαρία Αλευρά, πιστή αναγνώστρια του travelgirl.gr μου έστειλε την συνταγή για κοκκινιστά καλαμαράκια.

Συνταγή για κοκκινιστά καλαμαράκια
Συνταγή για κοκκινιστά καλαμαράκια

Υλικά για κοκκινιστά καλαμαράκια

1 κιλό καλαμάρια
2 ντομάτες φρέσκες τριμμένες στον τρίφτη
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
1 κ.γ.πελτέ
2 φύλλα δάφνης
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι

Συνταγή για κοκκινιστά καλαμαράκια
Συνταγή για κοκκινιστά καλαμαράκια

Εκτέλεση συνταγής για κοκκινιστά καλαμαράκια 

Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα καλαμάρια.

Τα κόβετε σε ροδέλες, και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά τα νερά.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτετε τα καλαμάρια και τα συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Σβήνετε με το κρασί.

Κατόπιν, ρίχνετε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, το αλατοπίπερο τα φύλλα της δάφνης και σκεπάζετε με νερό. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά, περίπου.

Στη συνέχεια, τσιμπάτε τα καλαμάρια με ένα πιρούνι. Αν έχουν μαλακώσει, προσθέτετε το ρύζι και συμπληρώνετε, αν χρειάζεται, με ζεστό νερό. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά.

Σε περίπτωση, που δεν ρίξετε μέσα ρύζι ή κοφτό μακαρονάκι, μαγειρεύετε τα καλαμαράκι, μέχρι αυτά να μαλακώσουν και πήξει η σάλτσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.