Η Κωνσταντίνα Μπουτσίκου είναι από τις αγαπήμενες αναγνώστριες του travelgirl.gr και πριν από λίγο καιρό μου έστειλε μία σπάνια ιταλική συνταγή- που ούτε ιταλικά εστιατόρια την φτιάχνουν στην Ελλάδα-για σπαγγέτι καραπιέρα.
Υλικά για σπαγγέτι καραπιέρα
Ένα πακέτο σπαγγέτι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
150γρ καπνιστή μπριζόλα ή ζαμπόν σε κυβακια (ή ψιλοκομμένο μπέικον)
1 μεγάλη ντομάτα ζεματισμενη, ξεφλουδισμενη και κομμένη σε φέτες
30γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσινι , (όχι άλλο είδος!) μουλιασμενα σε βραστό νερό για 20λ.
1 κονσέρβα τόνου σε λάδι
πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής για σπαγγέτι καραπιέρα
Βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες, το σουρωνουμε και το αφήνουμε στην κατσαρόλα.
Τσιγαρίζουμε ελαφρά σε τηγάνι το μπέικον με το σκόρδο κομμένο στα 2 με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τα μουλιασμενα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε την ντομάτα. Ρίχνουμε και λίγο από το ζωμό που μούλιασαν τα μανιτάρια. Ανακατέυουμε και αφήνουμε να βράσει το φαγητό με ανοιχτό καπάκι να πιει τα πολλά ζουμιά και να μαλακώσει η ντομάτα. Σβήνουμε το μάτι και αδειάζουμε στο φαγητό μια κονσέρβα τόνου με το λάδι της και τελειώνουμε με λίγο πιπέρι. Αναμιγνύουμε το σπαγγέτι με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Το τυρί και το αλάτι κρίνονται περιττά γιατί το φαγητό είναι πεντανόστιμο όπως ακριβώς δίνεται στη συνταγή.
Μπορεί ο συνδυασμός τών υλικών να σας ξενίζει, όμως ακριβώς αυτός είναι που κάνει το φαγητό εξαιρετικό. Δε θα σας απογοητεύσει με τίποτα.