Λατρεύω τα θαλασσινά και μου αρέσει πολύ να τα μαγειρεύω για τους αγαπημένους μου ανθρώπους. Η κυρία Άννα, αναγνώστρια του travelgirl.gr μου έστειλε την συνταγή για γαρίδες σαγανάκι!
Υλικά για γαρίδες σαγανάκι
- 1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες (κρατάμε το κεφάλι για νοστιμιά)
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στο μπλεντερ
- 2 ντομάτες για σάλτσα
- 1 κουτί μπαρμπασταθης στον τρίφτη μεγάλο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο
- φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
- ζάχαρη
- λάδι
Εκτέλεση συνταγής για γαρίδες σαγανάκι
Βάζω λίγο λάδι στη κατσαρόλα ισα ισα να πιάσει ο πάτος και βάζω μέσα τις γαρίδες για τρία λεπτά να πάρουν χρώμα.Μετά τις βάζω και προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο να πάρουν χρώμα βάζω τις πιπεριές και μετά ρίχνω πάλι τις γαρίδες και τις ντομάτες προσθέτω αλάτι πιπέρι ζάχαρη.Αφήνω λίγο να βράσει και ρίχνω το τσίπουρο. Εγω το αφήνω δέκα λεπτά στο επτά της κουζίνας και μετά προσθέτουμε φέτα τριμμένη και το βάζουμε στο φούρνο για να λίωσει το τυρί και να χυλώσει η σάλτσα.?(μπορείτε να το αφήσετε μόνο στο μάτι χωρίς να μπει φούρνο απλώς στον φούρνο κρατάει περισσότερα ζουμάκια και χυλώνει καλύτερα)