Η καρέκλα που φανταζόταν: Η παιδική διαδραστική παράσταση στο Θέατρο της Ημέρας

Η παιδική διαδραστική παράσταση “Η καρέκλα που φανταζόταν” το νέο έργο της Στέφης Θεοδότου, ανεβαίνει στη σκηνή του “Θεάτρου της Ημέρας” από την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019! Ελάτε να παίξουμε, να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε και να βρούμε νέους δημιουργικούς τρόπους που συνδυάζουν τη γνώση με τη φαντασία!

Με πλήθος επιτυχημένων παραστάσεων στις αποσκευές της και φυσικά την sold out επιτυχία με την παιδική θεατρική παράσταση “Της Φύσης το Μυστικό” που αγκάλιασαν μικροί και μεγάλοι πέρσι στο Θέατρο της Ημέρας, η σκηνοθέτης και εμψυχώτρια παιδαγωγικής θεάτρου Στέφη Θεοδότου, γνωρίζει καλά πώς να ξεσηκώνει τα παιδιά μέσα από μια διαδραστική παράσταση. Με εφαλτήριο την πρόταση του Αϊνστάιν «Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση», πυροδοτεί τη σκέψη των παιδιών να βρουν τρόπους να εισάγουν τη γνώση στο κεφαλάκι τους, έχοντας συνοδοιπόρο την αστείρευτη φαντασία τους. Η μετάβαση από τη νηπιακή ηλικία στην παιδική, από τον φανταστικό κόσμο στον πραγματικό, από το ατέλειωτο παιχνίδι στην εκπαίδευση, μπορεί να αποβεί μοιραία για τη φαντασία; Και αν ναι, πώς μπορεί αυτό να ανατραπεί; Όπως μας τραγουδάει και ήρωας του παραμυθιού «κάθε παιδί έχει στα πόδια του όλον τον κόσμο όταν κλείνει τα μάτια και ονειρεύεται».

Υπόθεση του Έργου
Η Ονειρένια είναι ένα παιδί που με τη φαντασία της βουτάει στην Ιστορία, εξερευνά παραδεισένια μέρη στον χάρτη και ταξιδεύει στους πλανήτες. Τι θα συμβεί όταν ανακαλύψει ότι η καρέκλα της … μιλάει; Και όχι μόνο μιλάει… παραμιλάει! Την λένε Κική (από Ακακία) και την ψάχνει με αγωνία η παλιά της φίλη, η σχολική καρέκλα η Κρίστη (από Κυπαρίσσι) που γνωρίζονταν από όταν ήταν ακόμη δέντρα. Μια παλιά φιλία ανανεώνει την εσωτερική της δύναμη με νέα μορφή σε νέο σπίτι, το σχολικό περιβάλλον. Παρέα με την παιχνιδιάρα κυρία Γνώση και την πολύτιμη κυρία Φαντασία, ο σκηνικός χώρος μεταμορφώνεται σε έναν μαγικό τόπο δημιουργικότητας. Τα παιδιά γίνονται ενεργό μέρος της παράστασης και μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια και τη θεατρική διάδραση ψυχαγωγούνται, εκπαιδεύονται και μαθαίνουν πώς να ταιριάζουν τη Φαντασία με τη Γνώση!
Η παράσταση είναι αναρτημένη στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας (edu-gate):
http://edu-gate.minedu.gov.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3568%3A%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BA%CE%BB%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD&Itemid=124&fbclid=IwAR2Vh3RPjP02cNETJbjVzF0UN_SKTxaARxtqIwDu0-X8qeniZWxr2bphL5M

Συντελεστές Παράστασης

Σύλληψη – Κείμενα -Σκηνοθεσία-Βασική εμψύχωση: Στέφη Θεοδότου

Διανομή (σε αλφαβητική σειρά):
Μαντώ Βέργου, Μάριαν Κυπριανού, Ολίνα Μανωλοπούλου
Μουσική εκτέλεση επί σκηνής: Λουκάς Μποράκης
Μουσική: Στέφη Θεοδότου, Λουκάς Μποράκης
Στίχοι τραγουδιών: Στέφη Θεοδότου
«Φωνή Φαντασίας» (Ερμηνεία): Μαριάννα Παπαθανασίου
Ενορχήστρωση-Πλήκτρα-Ηχογράφηση: Βαγγέλης Σπανακάκης Home Studio Music Productions
*Oι φωνές ηχογραφήθηκαν στο Sonic Studio
Κατασκευή σκηνικών: Τάσος Αμπατζής
Κοστούμια: Ομάδα ΔΡώΜΕΝΑ
Φωτογράφος: Δημήτρης Μαρίνης-www.dm-photo.gr
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ελευθερία Καμπούρογλου

Από την Παιδική Σκηνή των ΔρώΜΕΝΑ Θέατρο-Τέχνη-Αυτοεξέλιξη (www.dromena.edu.gr)

Info
Πρεμιέρα: Κυριακή 10 Νοεμβρίου 11:30 π.μ. έως και τον Μάρτιο 2020
Ημερομηνίες παραστάσεων: 10 και 24 Νοεμβρίου
1, 8,15 και 22 Δεκεμβρίου
12,19 και 26 Ιανουαρίου
2, 9, 16 και 23 Φεβρουαρίου
8, 15, 22 και 29 Μαρτίου

Διάρκεια παράστασης και διάδρασης: 70’
Που: Θέατρο της Ημέρας, Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (Μετρό Πανόρμου)
Τιμή εισητηρίου: 7€
Ομαδικά (άνω των 10 ατόμων) και ανέργων: 5 €
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210 6897785-6941407372, 210 6929090

Προπώληση εισητηρίων
Viva.gr

Μέλος του αθηνόραμα club
Μέλος της COSMOTE DEALS for YOU

Treiler παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=QgtWUk1UAJk&fbclid=IwAR1wssaG7C1aXmfjk6GhFkd-GcMmw0X610CiKRvBzgn7HRebDBKUO2Ek8W4

* Η παράσταση παίζεται και καθημερινές πρωινά για νηπιαγωγεία, δημοτικά και συλλόγους, κατόπιν ραντεβού.

Χάρτης:https://www.google.com/maps/place/%CE%98%CE%AD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%97%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82/@37.9940456,23.7646309,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xfaa3ea654c2f6a4a!8m2!3d37.9940456!4d23.7646309

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και όλα μας τα προγράμματα θα σας παροτρύναμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας dromena.edu.gr ή και την ομάδα μας στο facebook «ΔΡΩγιαΜΕΝΑ Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης».
Στέφη Θεοδότου
Η Στέφη Θεοδότου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Κοινωνική Λειτουργός και μετά από διετή εργασία στον τομέα της, επιμορφώθηκε στο ΑΚΜΑ με εκπαιδευτικά σεμινάρια της Συστημικής Ψυχοθεραπευτικής Προσέγγισης. Φοίτησε επί τέσσερα χρόνια στο Θέατρο Ημέρας δίπλα στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Λάκη Κουρετζή και απέκτησε πτυχίο Εμψυχωτή Θεατρικού Παιχνιδιού.Παρακολούθησε πλείστα σεμινάρια Υποκριτικής, Σκηνοθεσίας και Σωματικού Θεάτρου και συμμετείχε σε συνέδρια ως εισηγήτρια.Φοίτησε στις Ανώτερες Δραματικές Σχολές Πράξη 7 και ΙΑΣΜΟΣ του Βασίλη Διαμαντόπουλου, παρακολουθώντας με επιτυχία μαθήματα Υποκριτικής, Αυτοσχεδιασμού, Αγωγής Προφορικού Λόγου, Κίνησης & Χορού, Δραματολογίας, Σκηνογραφίας & Ενδυματολογίας και Ιστορίας Θεάτρου.
Για περισσότερο από μία δεκαετία συντονίζει και διευθύνει το Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης «ΔΡώΜΕΝΑ» με Εκπαιδευτικά Προγράμματα Διαδραστικής Μάθησης, Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Θεατρικού Παιχνιδιού και Θεατρικές Ομάδες Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων σε συνδυασμό με Συμβουλευτική Γονέων. Το Εργαστήρι «ΔΡώΜΕΝΑ» συνεργάζεται με πολλά ιδιωτικά Πρότυπα Εκπαιδευτήρια και Κολλέγια, Σχολεία, Δήμους καθώς και με άλλους φορείς.
Συγγράφει θεατρικά κείμενα και σκηνοθετεί παραστάσεις που ανεβαίνουν κάθε χρόνο από τις ομάδες τις οποίες εμψυχώνει. Μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει 39 παραστάσεις..
Τα τελευταία 4 έτη διδάσκει σε διάφορα ΙΕΚ Θεατρικό Παιχνίδι.
Από τον Απρίλιο του 2016, συντονίζει τα Θεατρικά Εργαστήρια του Δήμου Χαλανδρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.