Η φραουλάδα είναι ένα ρόφημα που ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι υπέροχο και δροσιστικό. Η Λαμπρίνα Βαρίτη μας δείχνει την συνταγή και εγώ αυτό που προτείνω είναι να την φτιάξετε!
Υλικά για φραουλάδα
- 350γρ. φράουλες
- 500γρ. ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
Για το σερβίρισμα :
- παγωμένο νερό (απλό ή ανθρακούχο)
- παγάκια
- φυλλαράκια δυόσμου
- φέτες λάιμ ή λεμονιού
- μερικές φέτες φράουλας
Πλένετε καλά και πολτοποιείτε στο multi τις φράουλες με τη ζάχαρη σε δύο δόσεις. Ρίχνετε τον πολτό σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό.
Αρχικά βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να γίνει πηχτό.
Με τη βοήθεια χωνιού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρείτε στο ψυγείο.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, βάζετε λίγη φραουλάδα στα ποτήρια, προσθέτετε παγάκια, φυλλαράκια δυόσμου, φετούλες λάιμ ή λεμονιού, 2-3 φετούλες φράουλας και παγωμένο νερό να απογεμίσει το ποτήρι και σερβίρετε με καλαμάκι.