Η Ευαγγελία Παπαβασιλείου, αναγνώστρια του travelgirl.gr μας έστειλε την συνταγή για παστέλι σουσαμιού με λίγα υλικά που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι!
ΥΛΙΚΑ:
- 1 1/2 σουσάμι ή 1 κούπα σουσάμι και 1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα
- 1/2 κούπα μέλι
- ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας ή σε ταψί και με το πινέλο αλείφουμε με λάδι. Βάζουμε το μέλι σε κατσαρόλα στο μάτι ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και μετράμε 4-5 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει η βράση και ρίχνουμε το σουσάμι και τα αμύγδαλα . Πριν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια. Για πιο ελαστικό αυξάνουμε το μέλι. Για πιο τραγανά βάζουμε 2 κουταλιές ζάχαρη.