Μέσα από την κατηγορία foodgram μαθαίνουμε να φτιάχνουμε εύκολες και ωραίες συνταγές. Η Ευαγγελία Γκιουλέ πιστή αναγνώστρια του travelgirl.gr μας έστειλε την αγαπημένη της συνταγή για παντζαροσαλάτα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ
5-6 παντζάρια χωρίς τα φύλλα τους
1-2 ξινόμηλα
500 γρ. στραγγιστο γιαούρτι
200 γρ. μαγιονεζα
1 κούπα καρυδόψιχα
1 κούπα καρυδόψιχα
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Ξύδι
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ
Βάζουμε γάντια (τα χρησιμοποιούμε γιατί θα βάψουν τα χέρια μας) και καθαρίζουμε τα παντζάρια. Τα πλένουμε και τα τρίβουμε έτσι ωμά στον τρίφτη. Στραγγίζουμε να φύγουν τα πολλά υγρά και προσθέτω το τριμμένο σκόρδο το ξύδι και το ελαιόλαδο. Τα αφήνω για λίγο για να πιάσει το ξύδι και το σκόρδο.
Στην συνέχεια τρίβουμε το ξινόμηλο και μαζί με τα ψιλοκομμένα καρύδια τα προσθέτω στα παντζάρια και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί.
Τέλος προσθέτω το γιαούρτι από πάνω σαν μια στρώση και πάνω από το γιαούρτι την μαγιονέζα. Διακοσμούμε από πάνω άμα θέλουμε με πρόσθετα καρύδια και την βάζουμε στο ψυγείο.
Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για να γίνει ένα μίγμα.