Η Ευαγγελία Γκιουλέ είναι από τις αγαπημένες αναγνώστριες του travelgirl.gr. Πριν από λίγες ημέρες μου έστειλε τη δική της συνταγή για ραβανί με ινδοκάρυδο!
ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
125 γρ βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
125 γρ βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 βανίλιες
ΣΙΡΟΠΙ:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε την ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και όταν ενσωματωθούν βάζουμε το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο και τις βανίλιες.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν.
Όταν αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 5 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.