Η Ευαγγελία Γκιουλέ, αναγνώστρια και φίλη της σελίδας, travelgirl.gr μοιράζεται μαζί μας την συνταγή που έφτιαχνε η μαμά της όταν ήταν παιδί και την απολάμβανε με τα αδέλφια της. Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει όμως την συγκεκριμένη συνταγή την φτιάχνει τώρα στον γιο της και ξετρελαίνεται καθώς της θυμίζει τις παιδικές της αναμνήσεις.
ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα γάλα
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
4 αυγά
1 φακελάκι μπεικιν
2 βανιλιες
1 κουταλάκι κανέλα
Κακάο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη.
Μόλις αφρατέψει το μίγμα προσθέτω το βούτυρο λιωμένο και αφού ανακατευτεί λίγο προσθέτω και το γάλα.
Σε ένα μπωλ ανακατεύω το αλεύρι το μπεικιν τις βανιλιες και την κανέλα όλα μαζί και σιγά σιγά τα προσθέτω στο μίγμα.
Αδειάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Αν θέλουμε να το κάνουμε με διχρωμία κρατάμε λίγο από το μίγμα και το ανακατεύουμε με το κακάο και στην συνέχεια το ρίχνουμε στο ταψί που είναι το υπόλοιπο.