Η συνταγή για τις καριόκες έχει κάνει θραύση και φυσικά πολλές από σας μοιραστήκατε τα μυστικά σας. Η Έλλη Δρούκα, μου έστειλε την δική της συνταγή και είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσει.
Συνταγή για καριόκες
- 500gr ζάχαρη
- 500gr καρύδια χοντροκομμενα
- 300gr μπισκότα (Soft kings) τριμμένα
- 500gr κουβερτούρα
- 200gr βανίλια υποβρύχιο
- 1/2 ποτήρι νερό, 2κ. σούπας κακάο
- λίγο πιπέρι, 1κ. σούπας κονιάκ
- λίγες σταγόνες ηλιέλαιο
Πώς να φτιάξω καριόκες;
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη μετά, ρίχνουμε την βανίλια (υποβρύχιο) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σε μπολ ρίχνουμε τα καρύδια, μπισκότα, κονιάκ, κακάο και πιπέρι και τέλος το σιρόπι που φτιάξαμε.
Βάζω το μείγμα σε αλουμινοχαρτο και το τυλίγω σε σχήμα σαλάμι. Αφήνω στο ψυγείο για 24 ώρες.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και ρίχνουμε λίγες σταγόνες ηλιέλαιο για να γυαλίσει. Κόβουμε σε χοντρές φέτες το σαλάμι μας και τις βουτάμε στη σοκολάτα και τις βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσουν.
Καλή απόλαυση