Οι σούπες αυτό το διάστημα έχουν την τιμητική τους. Εγώ προσωπικά τις λατρεύω και μου αρέσει να δοκιμάζω με διάφορες γεύσεις. Τις προάλλες η πιστή αναγνώστρια του travelgirl.gr, Ελένη Τράκα μου έστειλε την συνταγή για σούπα από αβοκάντο. Αυτό το υπέροχο superfood που πρέπει να δοκιμάσετε.
Υλικά για σούπα από αβοκάντο
1/2 αβοκάντο
350 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
55 γραμμάρια γιαούρτι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1/4 το χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας λάδι
αλατοπίπερο (όσο θέλει ο καθένας)
Εκτέλεση συνταγής για σούπα από αβοκάντο
Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε καλά με κρύο νερό. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα αλατισμένο νερό και το βράζουμε για πέντε λεπτά, ενώ στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. (Κρατάμε λιγο νερό για να προσθέσουμε αργότερα)
Κόβουμε σε κομματάκια το αβοκάντο και ρίχνουμε από πάνω τον χυμό λεμονιού και το κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε αυτά με το πλυμένο σπανάκι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σχεδόν όλο το γιαούρτι (αφήνουμε δύο κουταλιές της σούπας), αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε το μείγμα σε μπλέντερ και προσθέτουμε λιγο ζεστό νεράκι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάρουμε μια λεία και παχύρευστη κρέμα. Αν τη θέλετε λιγότερο πηχτή, προσθέτουμε νερό.
Γαρνίρουμε με το γιαούρτι που έχει μείνει! Καλή όρεξη