Η Ελένη Γιώτη, λάτρης των γλυκών και αναγνώστρια του travelgirl.gr, μας έστειλε τη δική της “γλυκιά” συνταγή για μαμαδίστικο ραβανί με ινδοκάρυδο. Αν κι εσείς αγαπάτε τα γλυκά και συγκεκριμένα τα σιροπιαστά πηγαίνετε σούπερ μάρκετ για να προμηθευτείτε τα υλικά και να φτιάξετε το υπέροχο γλυκό.
Υλικά για ραβανί με ινδοκάρυδο
250 γρμ. βούτυρο
200 γρμ. ζάχαρη
200 γρμ. γιαούρτι
125 γρμ. αλεύρι για ολες τις χρήσεις
150 γρμ. σιμιγδάλι χοντρό
70 γρμ. ινδοκάρυδο
1 φακελάκι baking powder
2 βανίλιες
5 κρόκους αβγών
5 ασπράδια αβγων
λίγο αλάτι
ξύσμα από ένα λεμόνι
Για το σιρόπι
800 γρμ. νερό
550 γρμ. ζάχαρη
φλούδα από ένα λεμόνι λεμονιού
4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής για ραβανί με ινδοκάρυδο
Αρχικά ετοιμάστε τη μαρέγκα σας, χτυπώντας με το μίξερ τα ασπράδια των αβγών και το λίγο αλατάκι. Μόλις είναι έτοιμη η μαρέγκα σας, αφήστε τη στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέστε έναν έναν τους κρόκους αβγών. Χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Έπειτα προσθέστε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το ινδοκαρυδο. Χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος προσθέστε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και συνεχίστε το χτύπημα. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα σας, ρίξτε σιγά σιγά τη μαρέγκα στο μείγμα με το αλεύρι. Προσοχή. Ανακατέψτε απαλά με το χέρι σας, μια σπάτουλα ή μια χούφτα (εξάρτημα ζαχαροπλαστικής)
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα για περίπου 40-50 λεπτά. Επειδή φούρνος με φούρνο διαφέρει, μόλις περάσουν τα 40 λεπτά κάντε τη δοκιμή με το μαχαιράκι. Αν βγαίνει καθαρό, τότε μπορείτε να το βγάλετε από το φούρνο, αν όχι αφήστε το μέχρι να ψηθεί. Αφού ετοιμάσετε το σιρόπι σας, μόλις είναι έτοιμο το ραβανί κόψτε το σε κομμάτια μέσα στο ταψί και ρίξτε με μια κουτάλα προσεκτικά το καυτό σιρόπι σας. Πασπαλίστε με τριμμένο ινδοκάρυδο και απολαύστε το ή σκέτο ή με παγωτό βανίλια!