Η Ειρήνη Μπήτρου είναι αναγνώστρια της σελίδας και όταν ζήτησα στο live να μου στείλετε συνταγές για vegan τσουρέκια εκείνη αμέσως μου έστειλε τη δική της!
Υλικά για πασχαλινά τσουρέκια χωρίς γάλα και αυγά
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό
- 250 ml χυμό πορτοκαλιού
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 200 γρ σπορέλαιο
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2 κουτ γλυκού μαλέπι σε σκόνη
- 1/2 κουτ γλυκού μαστίχα σκόνη
- 250 ml χλιαρό νερό
Εκτέλεση συνταγής για πασχαλινά τσουρέκια χωρίς γάλα και αυγά
Σε ένα μπολ βάζω 200 γραμμάρια από το αλεύρι, τη μαγιά και το χλιαρό νερό. Τα αφήνω 20-30 λεπτά να αφρίσει. Διαλύω την ζάχαρη στο χυμό πορτοκαλιού. Στη λεκάνη βάζω το υπόλοιπο αλεύρι, το αρωματικό, το χυμό, το λάδι, το μίγμα της μαγιάς κι ανακατεύω με το χέρι χωρίς να ζυμώνω. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και κολλώδης. Την αφήνω σε ζεστό μέρος σκεπασμένη να διπλασιαστεί. Μετά πλάθω τα τσουρέκια, τα αφήνω να φουσκώσουν και τα ψήνω στον αέρα στους 160 βαθμούς.