Στα περισσότερα μαθήματα μαγειρικής που παραδίδει η αγαπημένη όλων, Ντίνα Νικολάου, τυχαίνει να παραβρίσκομαι εκεί για να γράφω τις συνταγές και να σας τις γράφω εδώ στο travelgirl.gr . Λίγο πριν τα Χριστούγεννα λοιπόν πήγα στο καθιερωμένο ραντεβού μας στο Yolenis στο Κολωνάκι και έμαθα πώς φτιάχνει τον πουρέ κολοκύθας με φλούδα χιώτικου μανταρινιού.
Υλικά
1 κιλό ψίχα από γλυκιά κολοκύθα (θα χρειαστούμε 1 1/2 κιλό ή περισσότερο, ακαθάριστη)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
50 γραμμάρια φλούδα χιώτικου μανταρινιού Citrus, στραγγισμένη από το σιρόπι του, ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. γλυκού γλυκάνισος, σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μ ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω την ψίχα της κολοκύθας σε μικρά κομμάτια και τα απλώνω σε ένα ταψάκι. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και ψήνω για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Ρίχνω τα κομμάτια κολοκύθας σε ένα μεγάλο μπολ και τα πολτοποιώ με το πρες πουρέ. Προσθέτω το ελαιόλαδο, τη φλούδα μανταρινιού, το γλυκάνισο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Σερβίρω αμέσως.