Την αρμένικη κουζίνα δεν την γνώριζα μέχρι που μου την έμαθε ο σεφ Μιράν Γιαγτζιάν στο εστιατόριό του πριν από λίγο καιρό. Το My1Cuisine “παντρεύει” τη μεσογειακή/ανατολίτικη κουζίνα με τη γαλλική και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. Δεν είναι τυχαίο που πηγαίνουν στο Μοσχάτο από κάθε προάστιο της Αττικής θέλοντας να γευτούν τα ξεχωριστά αυτά πιάτα. Και μπορεί αρκετοί να θεωρούν ότι μία τέτοια κουζίνα είναι και αρκετά ακριβή, το My1Cuisine θα το αγαπήσετε ακόμη περισσότερο μιας και ανήκει στην κατηγορία των value for money εστιατορίων.
Είναι kids friendly, νιώθεις ότι βρίσκεσαι στην τραπεζαρία του σπιτιού σου, ο καπνός δε θα αλλοιώσει καμία γεύση αφού δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και το περιβάλλον θα σε κερδίσει από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Αυτήν την Πέμπτη ο σεφ και η ομάδα του σε συνεργασία με την Quality Fruit Wines μας προσκαλούν στην παρουσίαση του ξεχωριστού και πεντανόστιμου αρμένικου μενού το οποίο θα έχουμε τη δυνατότητα να το γευτούμε αυτήν την Πέμπτη στις 20.00!
“28 του μηνός είναι το main event, ημέρα Πέμπτη. Είναι ουσιαστικά μία προσπάθεια προώθησης της αρμένικης οινοποιίας στην Ελλάδα“, μου λέει χαρακτηριστικά ο Μιράν Γιαγτζιάν.
Η Αρμενία στο πιάτο και το ποτήρι σας
Αυτές τις βραδιές θα έχουμε τη δυνατότητα να μεταφερθούμε στην Αρμενία σε ένα γευστικό ταξίδι που θα θυμόμαστε για καιρό. Ο Μιράν και η ομάδα του έχει ετοιμάσει το παρακάτω γευστικό menu που σε συνδυασμό με τα αρμένικα κρασιά θα απογειώσει τον ουρανίσκο μας. “Είναι τέσσερα πιάτα συν ένα γλυκό. Το κάθε πιάτο θα συνοδεύεται από άλλο κρασί και το γλυκό θα συνοδευτεί από μπράντι, αραράτ”, μου λέει χαρακτηριστικά ο σεφ και ιδιοκτήτης του My1Cuisine ενώ ετοιμάζει τα πιάτα πυρετωδώς.
Welcome
Verrine με μους πατζαριού, κρέμα ροκφόρ, φιστίκι Αιγίνης και αποξηραμένα βερίκοκα. Συνοδεύεται με ροζέ κρασί από δαμάσκηνο, Arame.
Πρώτο πιάτο
Πικάντικα καραμελωμένα κρεμμύδια με σταφίδες και κουκουνάρι σε τραγανή κρούστα από πλιγούρι. Σερβίρονται σε κρέμα γιαουρτιού. Σαλάτα ταμπουλέ με Sorbet Lime. Συνοδεύεται με λευκό KARAS 2017.
Δεύτερο πιάτο
Αυγό poche με σάλτσα κόκκινου κρασιού με μανιτάρια, κρεμμύδι και σουτζούκι σερβιρισμένο πάνω σε τραγανιστή φέτα ψωμιού. Συνοδεύεται με κόκκινο Noyan Tapan, Areni 2016.
Κυρίως πιάτο
Eπιδόρπιο
Είστε έτοιμοι για ένα γευστικό ταξίδι στην Αρμενία; Για όσους δεν το γνωρίζουν διαθέτει έναν πολύ ιδιαίτερο αμπελώνα κι αυτό έγκειται στις ντόπιες ποικιλίες. Μην ξεχνάμε ότι στην Αρμενία έχει βρεθεί το πιο παλιό πατητήρι του κόσμου. Υπάρχουν ντόπιες ποικιλίες και τώρα ειδικεύονται στα κρασιά με φρούτα. Είναι η πρώτη χρονιά που έρχονται εμφιαλωμένα τα αρμένικα κρασιά κι είναι άξια να τα δοκιμάσουμε. Τι λέτε; Μη χάνετε καιρό έχουν απομείνει λίγες ημέρες για το πιο in event. Aυτήν την Πέμπτη στις 20.00.