Η Άννα Θεοδωρή, μας εκτός από τις υπέροχες ταξιδιωτικές εμπειρίες που έχει μοιραστεί μαζί μας κατά καιρούς, μας μαθαίνει τώρα να φτιάχνουμε φωλιά καταϊφιού με τέσσερα τυριά! Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά!
Υλικά για φωλιά καταϊφιού με τέσσερα τυριά
- Καταΐφι 250 γραμ.
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 500 γραμ. ανθότυρο
- 200 γραμ. ρεγκάτο τριμμένο
- 200 γραμ. κασέρι τριμμένο
- 100 γραμ. blue cheese
- 4 αυγά
- 200 γραμ γιαούρτι πρόβειο με την πέτσα του, εναλλακτικά στραγγιστό
- 150 γραμ. βουτυρο
- Μισή πιπεριά ψιλοκομμένη προαιρετικά για άρωμα και γεύση
Εκτέλεση συνταγής
Για τη γέμιση: Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι κι έπειτα τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τα τυριά, την πιπεριά και το βούτυρο, ώστε να ομογενοποιηθούν.
Δεν βάζουμε αλάτι, το blue cheese ειναι αλμυρό από μόνο του Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Αλοίφουμε όλο το πυρέξ με το ελαιόλαδο.
Ξάνουμε το φύλλο καταΐφι να αφρατέψει,το βάζουμε στο πυρέξ σαν να δημιουργούμε φωλιά. Θέλουμε το «μαλλί» να πιάσει και περιμετρικά του πυρέξ, καλύπτοντας τα τοιχώματα, ώστε η γέμιση να μπει στο κέντρο. Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και το περιχύνουμε ομοιόμορφα σε όλο το φύλλο καταΐφι.
Προσθέτουμε τη γέμιση. Τη στρώνουμε με ενα κουτάλι για να είναι ομοιόμορφη, χωρίς να ξεχειλίζει στο πλάι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα για 30 λεπτα, μεχρι να παρει ρόδινο χρώμα η επιφάνεια και το φύλλο να γίνει τραγανό.