Η Άννα Θεοδωρή μας δίνει την συνταγή για βελουτέ σούπα της στιγμής

Η Άννα Θεοδωρή μας δίνει την συνταγή για σούπα βελουτέ της στιγμής. Διαβάστε την παρακάτω συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Η Άννα Θεοδωρή μας δίνει την συνταγή για βελουτέ σούπα της στιγμής
Η Άννα Θεοδωρή μας δίνει την συνταγή για βελουτέ σούπα της στιγμής

Υλικά για σούπα βελουτέ

  • 1 κιλό κολοκύθα, αποφλοιωμενη, κομμένη σε μικρά κυβάκια (υπάρχει έτοιμη, συσκευασμένη στο σούπερ μάρκετ)
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομματάκια (προαιρετικά)
  • 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε λωρίδες
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 κουτάκι κρέμα γαλακτος light ή ενα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι όσο πάρει
  • μαύρο πιπέρι όσο επιθυμούμε
Η Άννα Θεοδωρή μας δίνει την συνταγή για βελουτέ σούπα της στιγμής
Η Άννα Θεοδωρή μας δίνει την συνταγή για βελουτέ σούπα της στιγμής

Εκτέλεση συνταγής για σούπε βελουτέ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε την κολοκύθα, τα καρότα και την πατάτα σε νερό που τα καλύπτει καλά. Αφήνουμε τη σούπα να κοχλάσει έως τα λαχανικά να τσιμπιούντε με το πιρούνι. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και πολτοποιούμε λίγα-λίγα τα υλικά με μίξερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα. Το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από την πυκνότητα που θέλουμε να δώσουμε στη σούπα. Ή αφαιρούμε ή συμπληρώνουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι, τα μπαχαρικά και το αλάτι, δοκιμάζοντας πόσο αλμυρό επιθυμούμε να είναι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ, εως να γίνει ένας πηχτός πολτός. Μοιράζουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με πάπρικα. Tip: Για πιο δυνατή γεύση το κρεμμύδι το τσιγαρίζουμε σε λάδι στην αρχή κι έπειτα προσθέτουμε στο νερό τα υπόλοιπα λαχανικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.