Η Άννα Θεοδωρή πιστή αναγνώστρια του travelgirl.gr έχει μοιραστεί κατά καιρούς τις ταξιδιωτικές της εμπειρίες αλλά και τις πεντανόστιμες συνταγές της. Σήμερα μας δίνει την συνταγή για μπισκότα της στιγμής, ένα εύκολο σνακ για το σχολείο.
Υλικά για μπισκότα της στιγμής
Μία πλάκα βούτυρο
250 γραμ. φρέσκο ή φυτίνη
Ένα κουτάκι γάλα ζαχαρούχο
Ένα πακέτο φαρίνα 500 γραμ.
Εκτέλεση συνταγής για μπισκότα της στιγμής
Τοποθετούμε στο μίξερ το βούτυρο κομμένο σε κομματακια με το πιρουνι σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε με το ζαχαρούχο γάλα να αφρατέψουν μαζί με 2 φακελάκια βανίλια. Έπειτα προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι κι ανακατεύουμε ξανά. Συνεχίζουμε και ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να μην κολλάει στα δάκτυλα μας το μείγμα. Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε λαδόχαρτο και πλάθουμε σε μπαλίτσες ή σε ότι άλλο σχέδιο θέλουμε τα μπισκότα μας. Ψήνουμε στις αντιστάσεις για 12 με 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μέσα μπορούμε να βάλουμε και σταγόνες σοκολάτας γάλακτος και λευκής. Τα βγάζουμε από το φούρνο μόλις θα δούμε και ροδίσουν! Στην αρχή είναι μαλάκα, όμως μετά σταθεροποιούνται!