Η Άννα Θεοδωρή μαγειρεύει λαχανάκια Βρυξελλών με μανιτάρια ογκραντέν και μας δίνει την συνταγή

Η Άννα Θεοδωρή είναι το κορίτσι που μας τρελαίνει τις συνταγές της. Αυτή τη φορά μαγείρεψε λαχανάκια Βρυξελλών με μανιτάρια ογκρατέν και μοιράστηκε την συνταγή μαζί μας. Πάμε να δούμε πώς τα φτιάχνει για να το τολμήσουμε κι εμείς!

Υλικά για λαχανάκια Βρυξελλών με μανιτάρια ογκραντέν 

Υλικά για λαχανάκια Βρυξελλών με μανιτάρια ογκραντέν 
Υλικά για λαχανάκια Βρυξελλών με μανιτάρια ογκραντέν
  • 500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών φρέσκα
  • 250 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα φρέσκα
  • 1 μεσαίο κουτί κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά βούτυρο για το ταψί
  • 5 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 200 γρ. μοτσαρέλλα τριμμένη
  • 5 φέτες γαλοπούλα βραστή (προαιρετικά)
  • αλάτι πιπέρι
Υλικά για λαχανάκια Βρυξελλών με μανιτάρια ογκραντέν 
Υλικά για λαχανάκια Βρυξελλών με μανιτάρια ογκραντέν

Εκτέλεση συνταγής για λαχανάκια Βρυξελλών με μανιτάρια ογκραντέν

Καθαρίζετε τα λαχανάκια κόβοντας το κοτσάνι στην άκρη και τα αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα. Βράζετε τα λαχανάκια σε νερό για 15 λεπτά. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν.

Υλικά για λαχανάκια Βρυξελλών με μανιτάρια ογκραντέν 
Υλικά για λαχανάκια Βρυξελλών με μανιτάρια ογκραντέν

Σουρώνετε τα λαχανάκια κρατώντας 1 φλιτζάνι απο το ζουμί τους. Τα βάζετε στο τηγάνι μαζί με τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζετε όλα μαζί χύνοντας λίγο- λίγο απο το ζουμί τους μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχτετε τη γαλοπούλα. Σβήνετε με το κρασί και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε με την κρέμα γάλακτος για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Βάζετε το ρεγκάτο και ανακατεύετε να γίνουν σαν πηχτή μια μάζα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ενα πυρέξ καλά βουτυρωμένο. Τα καλύπτετε με τη μοτσαρέλα και ψήνετε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς, έως να ροδίσει.

Υλικά για λαχανάκια Βρυξελλών με μανιτάρια ογκραντέν 
Υλικά για λαχανάκια Βρυξελλών με μανιτάρια ογκραντέν

Φωτογραφίες: Άννα Θεοδωρή

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.