Η Άννα Θεοδωρή πιστή αναγνώστρια του travelgirl.gr μας δίνει την αγαπημένη της συνταγή για γαλατόπιτα της στιγμής. Τι λέτε; Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής.
Υλικά για γαλατόπιτα
- 1,5 λίτρο γάλα
- 1,5 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψηλό
- 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
- 3 σφηνάκια βανίλια ή ένα φακελάκι
- 5 αυγά
- Ξύσμα από 1 μεγάλο μανταρίνι
Εκτέλεση συνταγής για γαλατόπιτα
Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και το ξύσμα μανταρινιού, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή ένα σύρμα, μέχρι να δέσει η κρέμα, χωρίς να κολλήσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιμένουμε 10 λεπτά να κρυώσει το μείγμα μας.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά να αναμειχθούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί. Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για μισή ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με κανέλα και σερβίρουμε!
Καλή απόλαυση!