Το λιμοντσέλο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου λικέρ. Η Αγγελική Κουρλίδου, αναγνώστρια του travelgirl.gr μας δίνει την δική της συνταγή για να το φτιάξουμε στο σπίτι μόνες μας!
Υλικά για σπιτικό λιμοντσέλο
- 8 λεμόνια με αρωματική φλούδα
- 150γρ. ζάχαρη
- 750ml βότκα
Για το σιρόπι
- 200ml νερό
- 200γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής για σπιτικό λιμοντσέλο
Πλένετε πολύ καλά τα λεμόνια. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρείτε μόνο το κίτρινο μέρος από τις φλούδες τους και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτετε τον πολτό στη βότκα, την οποία έχετε ρίξει προηγουμένως σε ένα ευρύχωρο βάζο. Το κλείνετε ερμητικά με το καπάκι και το αφήνετε για 6 μέρες σε σκοτεινό μέρος.
Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Σουρώνετε το μίγμα της βότκας περνώντας το από σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και προσθέτετε το κρύο σιρόπι. Μεταφέρετε το λικέρ σε μπουκάλι και το διατηρείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.