Η αγαπημένη μου συνταγή: Η κοτόπιτα της μαμάς μου

Η μητέρα μου ήταν εκπληκτική μαγείρισσα. Όποτε ανέβαινα στο σπίτι μου στην Καβάλα πάντα μου μαγείρευε μοναδικά φαγητά και η μυρωδιά τους διαπερνούσε όλο το σπίτι. Τώρα έχω στα χέρια μου το τετράδιο που έγραφε τις υπέροχες συνταγές της. Η κοτόπιτα ήταν από τις ωραίες πίτες που έφτιαχνε γι’ αυτό και σας την παρουσιάζω για να την φτιάξετε βήμα βήμα.

Υλικά για κοτόπιτα

  • 600 γραμμάρια κοτόπουλο μπούτι
  • 300 γραμμάρια ανθότυρο
  • 3 αυγά
  • πάπρικα
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας τραχανά γλυκό
  • 9 φύλλα χωριάτικα
  • 4 κρεμμύδια
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό
  • δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βούτυρο
Η αγαπημένη μου συνταγή: Η κοτόπιτα της μαμάς μου
Η αγαπημένη μου συνταγή: Η κοτόπιτα της μαμάς μου

Εκτέλεση συνταγής για κοτόπιτα

Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο. Ρίχνουμε το κοτόπουλο, αφού το έχουμε βράσει και το έχουμε τεμαχίσει σε ψιλά κομματάκια, τον τραχανά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την πάπρικα, το ανθότυρο, το πιπέρι και το αλάτι και σβήνω το μάτι της κουζίνας. Λίγο πριν ρίχνουμε ένα ποτήρι γάλα και μετά ρίχνουμε και τα αυγά για να γίνει ομογενοποιημένο μίγμα. Η γέμιση της πίτας μας είναι έτοιμη. Τώρα παίρνουμε 5 φύλλα τα βουτυρώνουμε ένα ένα και τα στρώνουμε στο ταψάκι μας. Ρίχνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω στα φύλλα. Στο τελείωμα παίρνουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα, τα βουτυρώνουμε ένα ένα, και σκεπάζουμε την πίτα μας. Χαράσσουμε την πίτα με ένα μαχαιράκι και αν θέλουμε προαιρετικά την αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για μία ώρα.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.