Οι γρανίτες κάθε καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους. Συνήθως πίνουμε αυτήν με γεύση φράουλα. Όμως σήμερα θα σας παρουσιάσω μία εξίσου ωραία γεύση που συνήθως δεν προτιμάμε να πίνουμε και δεν είναι άλλη από αυτή του πορτοκαλιού.
Υλικά για γρανίτα πορτοκάλι
2 κούπες χυμό πορτοκάλι (σουρωμένο)
4-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1-2 κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση συνταγής για γρανίτα πορτοκάλι
Βάλτε σε ένα μπρίκι ή κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να διαλυθεί.
Όσο είναι ζεστό, (όχι καυτό) ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού μέσα και ανακατέψτε καλά.
Αν έχετε παγωτομηχανή φτιάξτε το με τις οδηγίες χρήσεις αν δεν έχετε, βάλτε το μείγμα σας σε ένα τάπερ και βάλτε το στο ψυγείο.
Αφήστε το για μία ώρα. Έπειτα βγάλτε το και ανακατέψτε το με ένα πιρούνι.
Βάλτε ξανά στην κατάψυξη για 1,5 ώρα και έπειτα βγάλτε το και ανακατέψτε ξανά. Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία ακόμη μια φορά και αφήστε τη γρανίτα σας να παγώσει εντελώς.
Μόλις είναι έτοιμο μπορείτε να το απολαύσετε.