Οι γρανίτες μου αρέσουν πολύ και φαντάζομαι ότι δεν είμαι η μόνη. Η γρανίτα καρπούζι είναι από τα αγαπημένα ροφήματα μικρών και μεγάλων. Τι λέτε; Θέλετε να δούμε μαζί την συνταγή για να την φτιάξετε στο σπίτι;
Υλικά για σπιτική γρανίτα καρπούζι
• 2 κούπες πολτό καρπουζιού
• 1 κούπα ζάχαρη
• 2 κούπες νερό
• 2 φύλλα ζελατίνας μουσκεμένα σε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
• 1 κουταλιά σούπας στυμμένο φυσικό χυμό λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής για γρανίτα καρπούζι
1. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα δύο φύλλα ζελατίνας στον πολτό των φρούτων.
2. Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ δυνατά επί 5 λεπτά.
3. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και μετά από μία ώρα το ξαναχτυπάμε στο μίξερ και το ξαναψύχουμε.