Γιώργος Λαΐδης: Ο ταλαντούχος chef μιλάει στο travelgirl για το πώς η μαγειρική μπορεί να είναι δημιουργική για όλους #menoumespiti

O Γιώργος Λαΐδης γεννημένος στην όμορφη Θεσσαλονίκη, είναι μόλις 29 χρονών κι έχει καταφέρει να μαγειρέψει σε πολλά εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με το πιο πρόσφατο το “ILIADIS” στη Μόσχα. Από τα 20 του είχε πάρει απόφαση ότι θα ασχοληθεί με τη μαγειρική. Αγαπάει αυτό που κάνει και φαίνεται…στα πιάτα του! Ο Head Chef του εστιατορίου ‘’STEAK ALIVE στον Κορυδαλλό, έχει ως στόχο να κάνει δημιουργικά πιάτα αλλά παράλληλα να είναι κατανοητά απ’ όλους και βαθιά νόστιμα. 

Γιώργος Λαΐδης: Ο ταλαντούχος chef μιλάει στο travelgirl και μας δίνει μία συνταγή του!

Γιώργος Λαΐδης: Ο ταλαντούχος chef μιλάει στο travelgirl και μας δίνει μία συνταγή του!
Γιώργος Λαΐδης: Ο ταλαντούχος chef μιλάει στο travelgirl και μας δίνει μία συνταγή του!

Ο 29χρονος chef μίλησε στο travelgirl.gr για τη μαγειρική αλλά και για το ποιο είναι το δικό του μήνυμα αυτές τις μέρες που #menoumespiti

Πώς ξεκίνησε η αγάπη σου για τη μαγειρική;

H αγάπη μου για την μαγειρική ξεκίνησε την πρώτη ημέρα που αντίκρισα επαγγελματική κουζίνα. Ήταν η πρώτη ημέρας της πρακτικής μου. Έτσι ξεκίνησαν όλα και ελπίζω αυτή η αγάπη να διαρκέσει για πάντα !

Γιώργος Λαΐδης: Ο ταλαντούχος chef μιλάει στο travelgirl και μας δίνει μία συνταγή του!
Γιώργος Λαΐδης: Ο ταλαντούχος chef μιλάει στο travelgirl και μας δίνει μία συνταγή του!

Το δικό σου μήνυμα για το #menoumespiti και πώς μπορεί η μαγειρική να βοηθήσει ώστε ο χρόνος να είναι δημιουργικός στην κουζίνα;

#menoumespiti σημαίνει σώζουμε ζωές. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι μας ! Πολλές φορές οι επαγγελματίες μάγειρες και μη, παραπονιόμαστε ότι δεν έχουμε χρόνο στην κουζίνα του σπιτιού μας. Τώρα λοιπόν που ο χρόνος μας είναι άφθονος μπορούμε να ερευνήσουμε, να δοκιμάσουμε και να πειραματιστούμε με καινούριες συνταγές !

Ποια κουζίνα προτιμάς  και για ποιο λόγο;

Προτιμώ τη Μεσογειακή κουζίνα και ειδικά την Ελληνική, γιατί έχουμε πολλά τοπικά προϊόντα ανά διαφορετική περιοχή της Ελλάδος που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και γιατί η μεσογειακή κουζίνα, όπως και να το κάνουμε, βρίσκεται στο DNA μας.

Τι σου αρέσει να μαγειρεύεις 

Μου αρέσει να ανακαλύπτω συνέχεια καινούργιες πρώτες ύλες και να τις προσαρμόζω στην μαγειρική μου φιλοσοφία και κουλτούρα.

Στο τέλος της συνέντευξης του ζήτησα μία δύσκολη συνταγή προκειμένου τώρα που έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο να τον αξιοποιήσουμε δημιουργικά. Φυσικά μου έδωσε και μία εύκολη που θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες.

Συνταγή για Μάγουλα Μοσχαρίσια με πουρέ μελιτζάνας και τηγανητό κρεμμύδι

Γιώργος Λαΐδης: Ο ταλαντούχος chef μιλάει στο travelgirl και μας δίνει μία συνταγή του!
Γιώργος Λαΐδης: Ο ταλαντούχος chef μιλάει στο travelgirl και μας δίνει μία συνταγή του!

Υλικά για μάγουλα μοσχαρίσια με πουρέ μελιτζάνας και τηγανητό κρεμμύδι

  • 1.200γρ μοσχαρίσια μάγουλα καθαρισμένα από τον κρεοπώλη σας
  • 200 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ καρότο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 250 γρ .ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 20 γρ πελτέ ντομάτας
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 600 ml ζωμό κρέατος
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κεφάλι σκόρδο στη μέση
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής για μάγουλα μοσχαρίσια με πουρέ μελιτζάνας και τηγανητό κρεμμύδι

Για τα μοσχαρίσια μάγουλα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°. Σε μια κατσαρόλα βάζετε ηλιέλαιο, προσθέτετε το κρέας, αλατίζετε ελαφρώς και το αφήνετε να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές. Όταν πάρει το επιθυμητό χρώμα το βγάζετε από την κατσαρόλα. Στην ίδια κατσαρόλα σωτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε τα καρότα, τα μανιτάρια, τον πελτέ και στο τέλος προσθέτετε τη ντομάτα. Βάζετε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνετε με τα κόκκινο κρασί. Με μια ξύλινη σπάτουλα ξύνετε τον πάτο της κατσαρόλας. Ρίχνετε το ζωμό κρέατος και όταν πάρει βράση μεταφέρετε το φαγητό σε γάστρα με καπάκι. Προσθέτετε σκόρδο, μπαχάρι και δεντρολίβανο και το αφήνετε να ψηθεί για 3 ώρες και 30 λεπτά. Όταν ψηθεί το κρέας, το βγάζετε από το φούρνο και το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο για να το διατηρήσετε ζεστό. Τα υγρά μαζί με τα λαχανικά από τη γάστρα τα βάζετε στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει σάλτσα. Τη σουρώνετε καλά και τη βάζετε σε ένα κατσαρολάκι να ‘’κατέβει’’ για να γίνει ποιο γευστική.

Για τον πουρέ μελιτζάνας
6 μελιτζάνες φλάσκες
100ml Ελαιόλαδο
10 γρ αλάτι

Τρυπάτε με ένα πιρούνι από όλες τις πλευρές τις μελιτζάνες. Τις ψήνετε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά. Θέλετε να μαλακώσουν εσωτερικά και να έχουν «καεί» εξωτερικά. Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις κόβετε στην μέση και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρείτε τη σάρκα. Ρίχνετε όλο το εσωτερικό της μελιτζάνας σε ένα μπλέντερ, προσθέτετε το ελαιόλαδο και το αλάτι και το δουλεύετε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει πουρές.

Για το τηγανιτό κρεμμύδι
150 γρ .κρεμμύδι
Αλεύρι
Ηλιέλαιο
Αλάτι

Κόβετε σε πολύ λεπτές ροδέλες το κρεμμύδι. Στεγνώνετε πολύ καλά το κρεμμύδι σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και τηγανίζετε στο ηλιέλαιο στους 160°C περίπου μέχρι να ροδίσει καλά. Αποσύρετε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζετε.

Καλή Επιτυχία !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.