Γιώργος Λαΐδης: Ο αγαπημένος σεφ μας δίνει την συνταγή για μανιτάρια Saute’ με ζεστό chapati

Ο Γιώργος Λαΐδης, πριν από μερικές μέρες είχε παραχωρήσει μία συνέντευξη στο travelgirl.gr για το πώς μπορούμε να περάσουμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας, μαγειρεύοντας! Ενώ λοιπόν του είχα ζητήσει μία δύσκολη συνταγή, στην συνέχεια του ζήτησα επιπλέον και μία εύκολη για όσες από μας η μαγειρική δεν είναι το δυνατό μας σημείο!

Γιώργος Λαΐδης: Ο ταλαντούχος chef μιλάει στο travelgirl και μας δίνει μία συνταγή του!
Γιώργος Λαΐδης: Ο ταλαντούχος chef μιλάει στο travelgirl και μας δίνει μία συνταγή του!

Συνταγή για μανιτάρια Saute’ με ζεστό chapati

  • 250γρ. μανιτάρια λευκά στρογγυλά, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 125 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 125 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα στο ίδιο μέγεθος με τα στρογγυλά
  • 40 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 80 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4 κλωνάρια θυμάρι ψιλοκομμένα
  • 2γρ.σκόρδο σκόνη
  • 5γρ.αλάτι
  • Ηλιέλαιο για το σοτάρισμα
Γιώργος Λαΐδης: Ο ταλαντούχος chef μιλάει στο travelgirl και μας δίνει μία συνταγή του!
Γιώργος Λαΐδης: Ο ταλαντούχος chef μιλάει στο travelgirl και μας δίνει μία συνταγή του!

Εκτέλεση συνταγής για μανιτάρια Saute’ με ζεστό chapati

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ηλιέλαιο. Σοτάρετε το κάθε είδος μανιτάρι χωριστά πολύ καλά .Δε βάζετε πολλά μανιτάρια μαζί γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού στο τηγάνι.
Μόλις τα μανιτάρια ροδίσουν καλά, τα αποσύρετε τοποθετώντας τα σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα ξαναβάζετε όλα μαζί αυτή τη φορά στο τηγάνι. Σβήνετε με το λευκό κρασί, περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε αλάτι, θυμάρι, σκόρδο και στο τέλος το βούτυρο, ανακατεύετε και το διατηρείτε ζεστό.

Ζύμη για Chapati

  • 235 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 125 γρ. νερό
  • 80 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 20γρ. γάλα πλήρες
  • 5γρ αλάτι

Βάζετε σε μια μεγάλη μπασίνα το αλάτι και το αλεύρι και τα ανακατεύετε ελαφρώς. Προσθέτετε το βούτυρο και το γάλα και στο τέλος προσθέτετε το νερό μέχρι να γίνει μια ελαφριά και συμπαγής ζύμη. Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια τη χωρίζετε σε 10 μικρά μπαλάκια, αλευρώνετε καλά τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγετε με την βοήθεια του πλάστη κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο, αλευρώνοντας ξανά όταν είναι απαραίτητο. Ψήνετε σε δυνατή φωτιά στη σχάρα ή σε ελαφρά λαδωμένο τηγάνι.

Γιώργος Λαΐδης: Ο ταλαντούχος chef μιλάει στο travelgirl και μας δίνει μία συνταγή του!
Γιώργος Λαΐδης: Ο ταλαντούχος chef μιλάει στο travelgirl και μας δίνει μία συνταγή του!

Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.