Η Μαρία Στουγιαννίδου, εκτός από πιστή αναγνώστρια του travelgirl.gr είναι και ξαδέλφη μου. Μοιράζεται με όλους εσάς την συνταγή της μαμάς της για γιαουρτογλυκό ζελέ.
Υλικά για γιαουρτογλυκό ζελέ
- 1 συσκευασία σαβαγιάρ τιραμισού
- 1 συσκευασία κομπόστα ανανά
- 1 στραγγιστό γιαούρτι
- 1 διπλή συσκευασία ζελέ ανανά
- 3 κουταλιές άχνη
- 1 μόρφατ
Εκτέλεση συνταγής για γιαουρτογλυκό ζελέ
Για αρχή ετοιμάζουμε το ζελέ όπως αναγράφεται στο κουτί και το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει περίπου δύο ώρες, ενώ το παρακολουθούμε μέχρι να αρχίσει να βαραίνει. Στραγγίζουμε τον ανανά και στο σιρόπι βουτάμε τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε ένα τάπερ τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο. Χτυπάμε στο μίξερ την μόρφατ με την άχνη και το γιαούρτι, στρώνουμε την σαντιγί επάνω στα σαβαγιάρ κι από πάνω βάζουμε ροδέλες ανανά ολόκληρες ή σε κομμάτια. Μόλις πήξει λίγο το ζελέ το ρίχνουμε από πάνω και το βάζουμε στο ψυγείο.