Ο γαύρος μαρινάτος είναι από τα πρώτα μεζεδάκια που παραγγέλνω πάντα όταν πηγαίνω σε ένα εστιατόριο με θαλασσινά. Τι θα λέγατε λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας την αγαπημένη μου συνταγή. Είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθείτε!
Υλικά για γαύρο μαρινάτο
1 κιλό γαύρο πλυμένο και καθαρισμένο πάρα πολύ καλά (μην κρατήσετε τα κεφάλια)
500 ml ξίδι λευκό
150 γμ. χοντρό αλάτι
ηλιέλαιο όσο σηκώσει
λίγο μπούκοβο (κατά βούληση)
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση συνταγής για γαύρο μαρινάτο
Σε ένα μπολ στρώστε με τη σειρά τα γαυράκια σας. Κάθε στρώση θα την αλατίζετε και έπειτα θα βάζετε τα υπόλοιπα γαυράκια από πάνω.
Μόλις ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία, ρίξτε το ξίδι μέχρι να καλυφθεί όλος ο γαύρος.
Σκεπάστε το μπολ και αφήστε το για περίπου 9 ώρες σε δροσερό σημείο.
Μόλις περάσει η ώρα, αφαιρέστε με προσοχή από τον κάθε γαύρο το εσωτερικό του κόκκαλο.
Ξαναστρώστε τα φιλέτα γαύρο σε ένα μπολ, πάλι με τη σειρά.
Προσθέστε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο, το μπούκοβο και τέλος σκεπάστε με το λάδι.
Βάλτε το μαρινάτο γαύρο στο ψυγείο και διατηρήστε τον για περίπου 1,5 με 2 μήνες.