Μια υπέροχη βραδιά με νόστιμες δημιουργίες των μεγαλύτερων chef, και άφθονο κρασί έζησαν πριν λίγες ημέρες όσοι βρέθηκαν στη Γαλλική Πρεσβεία. Σκοπός της ιδιαίτερης βραδιάς ήταν η παρουσίαση του μεγαλύτερου γαστρονομικού οδηγού της Ευρώπης ο οποίος ξεκινάει τη λειτουργία του στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία του προέδρου της Gault & Millau Greece τον Στέλιο Γρηγοριάδη. Το travelgirl.gr δεν θα μπορούσε να λείπει από μία τέτοια βραδιά.
Ο Πρέσβης της Γαλλίας Christophe Chantepy, και οι συντελεστές του νέου γαστρονομικού οδηγού υποδέχθηκαν τους λαμπερούς καλεσμένους τους από το χώρο της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής αλλά και της showbiz και της δημοσιογραφίας. Οι καλεσμένοι ενημερώθηκαν για το νέο πρότζεκτ ενώ μετά γεύτηκαν τα γευστικά εδέσματα. Το ένδυμα ήταν επίσημο ενώ το dress code για τους chef ήταν η στολή τους!
Δες φωτογραφίες από τη βραδιά
Λίγα λόγια για τον νέο γαστρονομικό οδηγό που έρχεται στην Ελλάδα
Με καταγωγή από την μητέρα της γαστρονομίας & της μαγειρικής τέχνης, την Γαλλία, ο απόλυτος οδηγός γεύσης έρχεται για να ταράξει τα νερά της ελληνικής γαστρονομίας με την δυναμική του παρουσία, να την αναδείξει αλλά και να την προωθήσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχοντας ήδη κατακτήσει 22 χώρες όπως η Ολλανδία, η Ελβετία,η Γερμανία, η Πολωνία, η Ρωσία και το Βέλγιο – συνεχίζει να επεκτείνεται με γρήγορο ρυθμό και στην Μεσόγειο, με πρώτο σταθμό την Ελλάδα.
Οδηγός του Gault & Millau είναι πάντα η γεύση και η ποιότητα,αξιολογώντας εστιατόρια διαφορετικών κατηγοριών μέσα από ένα αξιοκρατικό σύστημα που βασίζεται στην κριτική εκπαιδευμένων επιθεωρητών από τον θεσμό. Οι επιθεωρητές επισκέπτονται ανώνυμα το εκάστοτε εστιατόριο με τον ρόλο του πελάτη και κρίνουν την γεύση, την ποιότητα, το service, την ατμόσφαιρά καθώς και την σχέση ποιότητας τιμής.
Η ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας και των προϊόντων της σε διεθνές επίπεδο είναι μέσα στους στόχους του Gault & Millau Greeceπου μέσα από το δίκτυο του θα καταφέρει να βάλει την χώρα με επιτυχία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.