Η γαλατόπιτα είναι πεντανόστιμη. Ειδικά αυτήν την εποχή πολλές γυναίκες επιλέγουν να την φτιάξουν στο σπίτι καθώς τρώγεται και κρύα κάθε στιγμή της ημέρας. Εγώ σας προτείνω την πιο ευκολη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
• 1 κιλό γάλα
• 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
• 2 βανίλιες
• ξύσμα ενός πορτοκαλιού
• 1 κ.σ. βούτυρο
• 400 γρ. ζάχαρη
• 4 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
• Βράζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το ξύσμα, το βούτυρο και 3 κ.σ. από την ζάχαρη.
• Μόλις το μίγμα αρχίζει να πήζει, το αποσύρουμε από την φωτιά.
• Χτυπάμε τα 4 αυγά, τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη.
• Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή τον αυγοδάρτη.
• Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
• Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο μέχρι να γίνει χρυσή από πάνω.
• Κατόπιν σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη στους 200 βαθμούς.
• Τρώγεται κρύα ή ζεστή.