Η lemon pie ή αλλιώς λεμονόπιτα είναι ένα γλυκό που ειδικά αυτήν την εποχή έχει πολλούς λάτρεις. Αν κι εσύ είσαι ένας από αυτούς δεν έχεις παρά να την φτιάξεις σπίτι εύκολα και γρήγορα.
Υλικά για lemon pie
• 1,5 πακέτο μπισκότα digestive
• 125 γρ. μαργαρίνη (λιωμένη)
• 2 κεσεδάκια γιαούρτι των 200 γρ. (σφιχτό όχι νερουλό)
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 1 ζουμερό λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής για lemon pie
• Κατά τη γνωστή διαδικασία τρίβουμε τα μπισκότα στο multi ή όπου αλλού θέλουμε και τα ενώνουμε με τη μαργαρίνη. Τα στρώνουμε στην ταρτιέρα μας (και στα τοιχώματά της) και το βάζουμε στο ψυγείο.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι το ζαχαρούχο και το λεμόνι. Σε αυτή τη φάση να σας πω ότι η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ ελαστική ως προς τη ποσότητα των υλικών. Προσωπικά π.χ δε βάζω με τη μια όλο το ζαχαρούχο. Συνήθως αφήνω περίπου 1,5 δάχτυλο.
• Όπως και στο λεμόνι πάλι θα δοκιμάσω γιατί μπορεί να χρειάζεται και άλλο. Αφού το ανακατέψουμε (δε χρειάζεται μίξερ) το στρώνουμε πάνω στη βάση και το τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει.
• Περίπου σε 4 ώρες μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσερό και ελαφρύ επιδόρπιο.
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: taste.com