Φτιάξε ένα “διαφορετικό” μπριάμ που θα ξετρελαθείς!

Σου αρέσει το μπριάμ; Τότε πρέπει να δοκιμάσεις την παρακάτω συνταγή μιας και είναι “πειραγμένη” αλλά πεντανόστιμη!

Υλικά για μπριάμ

1 μελιτζάνα φλάσκα σε ροδέλες
2 μεγάλα κολοκυθάκια σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
από 1 πιπεριά κόκκινη, πράσινη, κίτρινη, πορτοκαλί (χοντροκομμένες)
3 μεγάλες ζουμερές ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
φέτα τριμμένη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
βασιλικό ψιλοκομμένο
ρίγανη
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής για μπριάμ

Σωτάρουμε ελαφρά (δεν τηγανίζουμε) σε σπορέλαιο τα λαχανικά μας. Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε λίγη από την τριμμένη ντομάτα, πασπαλίζουμε με μια χούφτα από τα μυρωδικά μας και στρώνουμε τα λαχανικά. Μετά από κάθε στρώση λαχανικού αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ντομάτα τριμμένη, φέτα και μυρωδικά. Ξεκινάμε με τη μελιτζάνα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά. Τελειώνουμε με τριμμένη ντομάτα, φέτα και μυρωδικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20 – 25 λεπτά. Δεν τα ψήνουμε παραπάνω γιατί τα λαχανικά είναι προτιμοτερο να “κρατάνε”.

Θα παρατήρησατε πως στη συνταγή δεν βαλαμε καθόλου λαδάκι. Δεν χρειάζεται. Το σωτάρισμα που προηγήθηκε έκανε σωστά τη δουλειά του. Εξάλλου, αυτός είναι κι ένας από τους λόγους για να προτιμησετε αυτό το φαγάκι. Μας δίνει περισσότερο την αίσθηση των ψητών λαχανικών μέσα σε μια ελαφριά σαλτσούλα από ντομάτα και φέτα, απ’ότι την αίσθηση ενός λαδερού όπως είναι το κλασικο μπριάμ.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.