Την Ντίνα Νικολάου την εκτιμώ πολύ σαν άνθρωπο ενώ θεωρώ ότι στη δουλειά της είναι από τις κορυφαίες του είδους. Σας το λέω εγώ που παρακολουθώ τα μαθήματα μαγειρικής στο Yolenis και δοκιμάζω μετά τα υπέροχα φαγητά και γλυκά που φτιάχνει. Πριν τις γιορτές την συνάντησα σε ένα από αυτά και μας έδωσε την συνταγή για καραμελωμένα φρούτα με βυσσινάδα και γλυκό φιστίκι.
Προετοιμασία: 15′
Ποσότητα: 4-6 μερίδες
Υλικά
400 γραμμάρια φρέσκα κόκκινα φρούτα (μύρτιλλα, ράσμπερι, μούρα κόκκινα και μαύρα)
20 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
50 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
40 ml μπράντι
1/2 κουτ. γλυκού κανέα Κευλάνης, σκόνη
200 ml βυσσινάδας Citrus
1/2 φλιτζ. τσαγιού γλυκό κουταλιού φιστίκι Citrus , στραγγισμένο από το σιρόπι του
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτω όλα τα κόκκινα φρούτα και σοτάρω για 5-6 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Δεν χρειάζεται να μαλακώσουν εντελώς. Σβήνω με το μπράντι και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, πασπαλίζω με την ζάχαρη. Ανακινώ το τηγάνι μέχρι να καραμελώσουν τα φρούτα και να λιώσει η ζάχαρη. Πασπαλίζω με την κανέλα και προσθέτω την βυσσινάδα. Αφήνω τα υλικά να βράσουν για 5-6 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω το φιστίκι και ανακατεύω. Σερβίρω το γιαούρτι σε μπολ ή ποτήρια και μοιράζω το μείγμα των κόκκινων φρούτων.