Φιλική Εταιρεία: Το νέο έργο των Γιώργου Κοζυράκη – Νεκτάριου Παλαιολόγου στο Θέατρο Αθηνά

Η Marossoulis Productions παρουσιάζει το νέο έργο των Γιώργου Κοζυράκη – Νεκτάριου Παλαιολόγου αφιερωμένο στην Ελληνική επανάσταση του 1821, από την Δευτέρα 28 ΙΟΥΝΙΟΥ και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θερινό Θέατρο ΑΘΗΝΑ.

Φιλική Εταιρεία: Το νέο έργο των Γιώργου Κοζυράκη – Νεκτάριου Παλαιολόγου στο Θέατρο Αθηνά

Φιλτράρισμα πολυμέσωνΦίλτρο κατά τύπο Όλα τα πολυμέσα Φίλτρο κατά ημερομηνία Όλες οι ημερομηνίες Αναζήτηση Λίστα πολυμέσων ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΥ filikietairia2.jpg 23 Ιουνίου 2021 58 KB 960 επί 640 pixels Επεξεργασία εικόνας Crop Image Οριστική διαγραφή Εναλλακτικό κείμενο Περιγράψτε τον σκοπό της εικόνας(ανοίγει σε μία νέα καρτέλα). Αφήστε το κενό εάν η εικόνα είναι καθαρά διακοσμητική.Τίτλος filikietairia2 Λεζάντα Περιγραφή URL αρχείου: https://www.travelgirl.gr/wp-content/uploads/2021/06/filikietairia2.jpg Αντιγραφή URL στο πρόχειρο ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΥ Στοίχιση Καμία Σύνδεση στο Καμία Μέγεθος Πλήρες μέγεθος – 960 × 640 Επιλεγμένες ενέργειες πολυμέσων 1 στοιχείο επιλέχτηκε Καθαρισμός Εισαγωγή στο άρθρο

ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Φιλίας Ελληνικός Δεσμός Άλυτος

Οδησσός, 1814. Τρείς διανοούμενοι, ο Αθανάσιος Τσακάλωφ, ο Νικόλαος Σκουφάς και ο Εμμανουήλ Ξάνθος προσπαθούν να προσφέρουν στον σκλαβωμένο Ελληνικό λαό.

Αποφασίζουν να ιδρύσουν την ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Καταφύγιο τους γίνεται η αποθήκη του δημάρχου της Οδησσού Γρηγορίου Μαρασλή, ανθρώπου που προσέφερε πολλά στην πολιτική κατάσταση του τόπου του και τιμήθηκε πολλάκις στην Ιστορία.

Συζητήσεις, συγκρούσεις, προτάσεις, μυστικοί χαιρετισμοί και ο διάσημος όρκος της Φιλικής Εταιρείας είναι λίγα μόνο από αυτά που γνωρίζουμε για τις μαζώξεις που γίνονταν μυστικά, σε εκείνη την αποθήκη. Αποτέλεσμα εκείνης της ιστορικής βραδιάς; Τα θεμέλια για την επανάσταση του 1821.

Η μυσταγωγική τελετή, που αποτέλεσε το εφαλτήριο και την αρχή, ο όρκος των μελών της Φιλικής εταιρείας, που ψιθυρίστηκε απ τα χείλη όλων, όσων μυήθηκαν ως μέλη της, οι προσπάθειες τους να βρούν ηγέτη, ξεκινώντας απο τον Καποδίστρια, αναζητώντας για σειρά ετών μέλη που θα στελεχώσουν τον αγώνα, όταν θα έρθει η ώρα, η κούραση και το πείσμα τους είναι μερικά απ τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων αυτών στα 6 χρόνια που ακολούθησαν μέχρι να σημάνει ο ήχος της επανάστασης και η αρχή του αγώνα για την απελευθέρωση.

Η Ελισάβετ Υψηλάντη – Βακαρέσκου, μητέρα του πρίγκηπα Υψηλάντη, η λεγόμενη και ΄΄ μάνα της Επανάστασης ΄΄ , τι ρόλο έπαιξε πριν καν ο γιος της βγει να πολεμήσει τους Τούρκους στο πλευρό των Ελλήνων;

Η Ζωή, γυναικά του Γρηγορίου Μαρασλή , πόσο και πως βοήθησε στην επανάσταση, μέσα απ την αγάπη της για την Τέχνη, φιλοξενώντας θιάσους στο αρχοντικό της και προωθώντας τις πρώτες καλλιτεχνικές συντεχνίες αφυπνίζοντας την σκέψη των Ελλήνων, στα χρόνια που προετοιμαζόταν η επανάσταση;

Και η επιστροφή των Φιλικών στο ίδιο μέρος, 6 χρόνια μετά, λίγο πριν την έναρξη της επανάστασης. Οι έξι αυτοί άνθρωποι, θέτουν τους κομβικούς άξωνες και προετοιμάζουν το έδαφος για την μέρα που ξημερώνει για το έθνος των Ελλήνων.

Ένα έργο, για όλες τις ηλικίες, που μας μαθαίνει τις λεπτομέρειες της σπουδαίας ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και της σημαντικής συνεισφοράς της στην προετοιμασία του αγώνα κατά των Τούρκων, ξεκινώντας απ την πρώτη συνάντηση των 3 Φιλικών, φτάνοντας μέχρι και το 1820, ένα βήμα πριν την Ελληνική Επανάσταση, που θα φωτίσει όλα αυτά που δεν γνωρίζουμε για την προσφορά αυτών των ανθρώπων στον αγώνα για την λευτεριά του γένους.

Το έργο παρουσιάζεται από την Marossoulis Productions , το καλοκαίρι το 2021

Σκηνοθεσία : Άλεξ Λιακόπουλος

Σκηνικό Γιάννης Αρβανίτης

Κοστούμια : Γιάννης Παυλίδης

Φωτισμοί Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Μουσική επένδυση Γιώργης Κοντοπόδης

Βοηθός Σκηνοθέτη Μαρσώ Φίλη

Φωτογραφίες Γιάννης Παυλίδης

Παίζουν οι ηθοποιοί : Γιώργης Κοντοπόδης , Νικόλας Μπράβος, Δημήτρης Τοπαλίδης, Κωνσταντίνος Πεσλής, Γωγώ Φάκου, Μαρσώ Φίλη, Klaidi Kagia

ΕΝΑΡΞΗ: Δευτέρα 28 Ιουνίου

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21 : 30 στο Θέατρο ΑΘΗΝΑ

Διάρκεια παράστασης 90 λεπτά ( χωρίς διάλειμμα )

Τιμές εισιτηρίων : 15, 12 Ε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.