Εργαστήριο εκπαίδευσης στην μέθοδο MUSA: Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στο Faust Culture

Tο εργαστήριο είναι μια ολοκληρωμένη εισαγωγή στo Μουσικό σύστημα υποκριτικής και απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες που έχουν κάποια εμπειρία και προεργασία σε παραστατικές τέχνες-μουσική και την σωματική έκφραση γενικότερα και θέλουν να απελευθερώσουν και να αναπτύξουν τα εκφραστικά τους μέσα, τη μουσικότητα, την επικοινωνία, την σκηνική παρουσία. (ηθοποιούς, χορευτές, εκπαιδευτικούς του θεάτρου, δραματοθεραπευτές, μουσικοθεραπευτές και γενικότερα αυτούς που ενδιαφέρονται για την φωνητική και ψυχοσωματική έκφραση).

Εργαστήριο εκπαίδευσης στην μέθοδο MUSA: Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στο Faust Culture

Εργαστήριο εκπαίδευσης στην μέθοδο MUSA: Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στο Faust Culture
Εργαστήριο εκπαίδευσης στην μέθοδο MUSA: Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στο Faust Culture

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Faust Culture

Ημέρα και ώρα μαθημάτων : Δευτέρα 19:00-22:00

Διάρκεια μαθημάτων: δέκα τρίωρα μαθήματα (30 ώρες διδασκαλίας)

Έναρξη: Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Πληροφορίες και εγγραφές στο: www.faustculture.gr

 

Η μέθοδος MUSA (Musical System of Acting) είναι ένα σύστημα εναρμόνισης του σώματος, της φωνής και του συναισθήματος, με μαέστρο την ίδια την μουσική.

Δημιουργήθηκε αρχικώς ως μέθοδος εκπαίδευσης και σύνθεσης του ρόλου για την υποκριτική, το performing, το τραγούδι, το χοροθέατρο και βέβαια για το λυρικό και μουσικό θέατρο.

Ομως η μέθοδος MUSA έχει ουσιαστική συνεισφορά και στην εκπαίδευση για χρήση στις θεραπείες μέσω τεχνών, προετοιμάζοντας και ενισχύοντας τις θεραπευτικές δράσεις της μουσικοθεραπείας, της δραματοθεραπείας, της χορο-κινησιοθεραπείας κ.α.

Η άσκηση με την MUSA απελευθερώνει την έκφραση της ποικιλίας των συναισθημάτων και αισθήσεων που μπορεί να μας δώσει μόνο η μουσική.

Η μεθοδολογία και το ασκησιολόγιο της MUSA έχει διαμορφωθεί με βάση τις σύγχρονες θεωρίες των νευροεπιστημών, πάνω στον τρόπο που επιδρά μουσική στην φυσιολογία και στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Το σεμινάριο μας, συνδυάζεται πάντα με εκπαίδευση φωνητικής διάδρασης, με στόχο την παράλληλη καλλιέργεια της μουσικότητας, τη ποικίλη φωνητική προσέγγιση και κυρίως την ασφαλή και αποδοτική παραγωγή φωνής.

Αυτά ενισχύουν την ελευθερία της έκφρασης και την ανεμπόδιστη πράξη του λόγου και αυτοσχεδιασμού.

 

Βιογραφικά:

Ο Σωτήρης Καραμεσίνης είναι σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής.

Συνδυάζοντας την εμπειρία και τις γνώσεις στην μουσική, με την έρευνα στην αρχαία τραγωδία και την διδασκαλία, δημιούργησε το «Μουσικό Σύστημα Υποκριτικής» MUSA (Musical System of Acting), μια μέθοδο εκπαίδευσης και προετοιμασίας των ηθοποιών με την οποία και σκηνοθετεί και διδάσκει στην Βραζιλία, την Ελλάδα και άλλες χώρες όπως η Ν. Κορέα.

Από το 2008 έως το 2017 έζησε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου σκηνοθέτησε παραστάσεις αρχαίου δράματος και δίδαξε σε ανώτατες σχολές παραστατικών τεχνών. Το 2008-9 έκανε ένα πρωτοποριακό βήμα στο να διδάξει τις Βάκχες του Ευριπίδη, στην βραβευμένη θεατρική ομάδα “Nós Dο Morro”, γνωστή από τα παιδιά και τους εφήβους της ταινίας «Η Πόλη του Θεού».

Από το 2000 έως σήμερα, σκηνοθέτησε στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βραζιλία, θεατρικά έργα των: Ευριπίδη, Ζαν Πολ Σαρτρ, Όσκαρ Ουάιλντ, Ευγένιου Ιονέσκο, Γκράχαμ Γκριν, Χάρολντ Πίντερ, Χάουαρντ Μπάρκερ, Ιγκνάσιο δελ Μοράλ και πολλών άλλων.

Το 2013 ίδρυσε την Βραζιλιάνικη εταιρεία θεάτρου “Musa cia Teatral” με την οποία δημιούργησαν ένα πρότυπο θεατρικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκατοντάδες παιδιά και εφήβους του σχολείου της ΜΚΟ “Solar meninos de Luz”, στις φαβέλες του λόφου Cantagalo στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Για το project αυτό, γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο “Ευτυχισμένοι πρίγκιπες” του σκηνοθέτη Πάνου Δεληγιάννη, σε παραγωγή του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και έκανε πρεμιέρα στο 20ο διεθνές φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2018. Η ταινία διακρίθηκε και βραβεύτηκε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου μέχρι σήμερα.

Από το 2017-18 διδάσκει το Μουσικό Σύστημα Υποκριτικής στην Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν».

Η Αγγελική Τουμπανάκη είναι βοκαλίστρια, τραγουδίστρια και ερευνήτρια. Διδάσκει «Τεχνική της φωνής» στο Ωδείο Φ. Νάκας, “Circle Singing” (φωνητικό κύκλο), όπως το διδάχτηκε από τον Bobby McFerrin, τη Rhiannon και τον Bob Stollof στην Νέα Υόρκη, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα το μηχανισμό της φώνησης τις αυτοσχεδιαστικές και εκφραστικές δυνατότητες και προσκαλεί συχνά εκλεκτούς vocalists από το εξωτερικό (Christiane Karam, Jay Clayton κ.α.) Η ανάγκη της, η χαρά της και ο στόχος της είναι η διάδραση, ο πειραματισμός και η επικοινωνία πέρα από σύνορα και νόρμες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.