ΕΟΤ Σερβίας: Η γαστρονομία της Κρήτης στον τηλεοπτικό φακό του Kitchen TV

Τηλεοπτικά γυρίσματα για τους γαστρονομικούς θησαυρούς της κρητικής κουζίνας, πραγματοποίησε στην Ανατολική Κρήτη το συνδρομητικό κανάλι Kitchen Tv της Σερβίας.

ΕΟΤ Σερβίας: Η γαστρονομία της Κρήτης στον τηλεοπτικό φακό του Kitchen TV

ΕΟΤ Σερβίας: Η γαστρονομία της Κρήτης στον τηλεοπτικό φακό του Kitchen TV
ΕΟΤ Σερβίας: Η γαστρονομία της Κρήτης στον τηλεοπτικό φακό του Kitchen TV

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής (Press Trip),που διοργάνωσε η Υπηρεσία Εξωτερικού ΕΟΤ Σερβίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης για την παραγωγή τεσσάρων επεισοδίων που θα προβληθούν σε όλες τις βαλκανικές χώρες.Η τετραμελής ομάδα-αποτελούμενη από τον διευθυντή του καναλιού, τον παρουσιαστή της εκπομπής και 2 τεχνικούς του καναλιού- είχε την ευκαιρία να γευθεί τους αυθεντικούς γαστρονομικούς θησαυρούς της φημισμένης κρητικής κουζίνας ανά τον κόσμο και να απολαύσουν το ανυπέρβλητο φυσικό κάλλος του νησιού.

ΕΟΤ Σερβίας: Η γαστρονομία της Κρήτης στον τηλεοπτικό φακό του Kitchen TV
ΕΟΤ Σερβίας: Η γαστρονομία της Κρήτης στον τηλεοπτικό φακό του Kitchen TV

Προσκεκλημένοι του ΕΟΤ Σερβίας και της Περιφέρειας Κρήτης ήταν οι:

– Ivan Nikolic, Διευθυντής Kitchen TV

– Jakov Jevtovic, παρουσιαστής

– Drasko Plavcic, Διευθυντής Φωτογραφίας στο Kitchen TV

-Aleksandar Despotovic, κάμεραμαν/κινηματογραφιστής

ΕΟΤ Σερβίας: Η γαστρονομία της Κρήτης στον τηλεοπτικό φακό του Kitchen TV
ΕΟΤ Σερβίας: Η γαστρονομία της Κρήτης στον τηλεοπτικό φακό του Kitchen TV

Τα μέλη του συνεργείου του Kitchen TV, είχαν την ευκαιρία να συγκεντρώσουν υλικό από την παρασκευή χαρακτηριστικών τοπικών κρητικών πιάτων και εδεσμάτων όπως είναι η νεράτη, τα καλτσούνια κ.α., και να καταγράψουν στην κάμερα τους ιδιαίτερους τρόπους μαγειρέματος τοπικών συνταγών όπως π.χ. το αντικριστό και την κακαβιά. Επίσης, επισκέφτηκαν τους χώρους παρασκευής τοπικών ποτών (ρακοκάζανα), ιστορικές μονές (Ιερά Μονή Τοπλού) και τοπικά παραδοσιακά εστιατόρια. Περιηγήθηκαν ακόμη σε τοπικές αγορές στις πόλεις του Ηρακλείου και Σητείας.

ΕΟΤ Σερβίας: Η γαστρονομία της Κρήτης στον τηλεοπτικό φακό του Kitchen TV
ΕΟΤ Σερβίας: Η γαστρονομία της Κρήτης στον τηλεοπτικό φακό του Kitchen TV

Τα μέλη του συνεργείου του Kitchen TV, είχαν την ευκαιρία να συγκεντρώσουν υλικό από την παρασκευή χαρακτηριστικών τοπικών κρητικών πιάτων και εδεσμάτων όπως είναι η νεράτη, τα καλτσούνια κ.α., και να καταγράψουν στην κάμερα τους ιδιαίτερους τρόπους μαγειρέματος τοπικών συνταγών όπως π.χ. το αντικριστό και την κακαβιά. Επίσης, επισκέφτηκαν τους χώρους παρασκευής τοπικών ποτών (ρακοκάζανα), ιστορικές μονές (Ιερά Μονή Τοπλού) και τοπικά παραδοσιακά εστιατόρια. Περιηγήθηκαν ακόμη σε τοπικές αγορές στις πόλεις του Ηρακλείου και Σητείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.