Μπορεί αυτόν τον καιρό να έχουν την τιμητική τους τα παγωτά όμως υπάρχουν και γλυκά ψυγείου που είναι εξίσου πεντανόστιμα. Ένα απ΄αυτά είναι το παρακάτω! Πάμε να φτιάξουμε ένα αφράτο εκλέρ ψυγείου με μπισκότα.
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
2 φακελάκια ανθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
3 1/2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
350 ml κρέμα γάλακτος κρύα ή σαντιγί
Για την επικάλυψη
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
5 κουτ. του γλυκού γάλα
5 κουταλιές της σούπας κακάο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρύα κρέμα γάλακτος πολύ καλά και την αφήνετε στην άκρη. Φτιάχνετε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμη την αναμειγνύετε με τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά.
Σε ένα πιρέξ απλώνετε μια στρώση με μπισκότα πτι μπερ. Φροντίστε να μην υπάρχουν κενά ανάμεσα στα μπισκότα. Απλώνετε από πάνω το μισό μείγμα κρέμας -σαντιγί και στη συνέχεια άλλη μια στρώση με μπισκότα και την υπόλοιπη σαντιγί. Καλύπτετε με μπισκότα και τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο.
Καλησπέρα, η συνταγή δεν είναι ολόκληρη, γιατί λείπει η παρασκευή της επικάλυψης