Η Λαμπρίνα Βαρίτη μας έχει κακομάθει με τις συνταγές της. Αλλά αυτό το παγωτό μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε αρκεί να έχει κέφι και λίγο χρόνο! Όσο για τα υλικά; Μόνο 3!
Υλικά :
- 400 γρ. φρέσκες φράουλες
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 500 γρ. γάλα φρέσκο
Τρόπος εκτέλεσης:
1) Βάζουμε το μπολ της παγωτομηχανής στην κατάψυξη. Πλένουμε και βγάζουμε το φυλλαράκια από τις φράουλες.
2) Τις κόβουμε στα δυο και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
3) Ρίχνουμε στο μπολ με την ζάχαρη τις πολτοποιημένες φράουλες,
4) ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε και το γάλα.
5) Τα βάζουμε όλα μαζί όπως είναι στο μπολ της παγωτομηχανής ή ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Βάζουμε σε μπολ στην κατάψυξη.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή μπορούμε να το φτιάξουμε, απλά πρέπει να το βγάζουμε κάθε μισή ώρα για 4 με 5 φορές να το ανακατεύουμε για να μην μας κρυσταλλώσει.