Τα πιτάκια με τυρί είναι ένα γρήγορο κι εύκολο σνακ για μικρούς και μεγάλους. Η Μαρία Λειβαδίτη από την Κρήτη μας έστειλε την αγαπημένη της συνταγή κι εμείς δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε σωστά τα βήματά της.
Υλικά για πιτάκια με τυρί
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλ. φέτα τρίμματα
2 κ. γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. baking powder
3 1/ 2 φλ. αλεύρι
πιπέρι
ρίγανη, πάπρικα, σουσάμι κτλ. για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής για πιτάκια με τυρί
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Κοσκινίζουμε το baking powder και το αλεύρι. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνες. Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο στο μίξερ για 5′-6′ να αφρατέψει καλά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μισό αλεύρι και με κουτάλι ανακατεύουμε. Όταν αρχίσει να παίρνει μορφή ζύμης τη βάζουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε προσθέτοντας αλεύρι έως ότου έχουμε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη. Σχηματίζουμε τετράγωνα πιτάκια ή όποιο άλλο σχήμα θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με τα αρώματα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε στις λαμαρίνες. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.