Το κέικ λεμονιού είναι πολύ διαδεδομένο. Αυτό σίγουρα που δεν είναι είναι το κέικ με λάιμ, γι αυτό κι εγώ σας έχω εξασφαλίσει την πιο ωραία συνταγή για να το δοκιμάσετε με την οικογένειά σας και τους φίλους σας.
Υλικά για κέικ με λάιμ
1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
1/2 κούπα φυτίνη
3 φλιτζάνια ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ
1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
Εκτέλεση συνταγής για κέικ με λάιμ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χτυπήστε το βούτυρο και το μαγειρικό λίπος σε μέτρια ταχύτητα με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει και να θυμίζει βελούδο. Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα.
Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε τα στο μείγμα με το βούτυρο εναλλάξ με το γάλα. Συνεχίστε να χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα και τέλος προσθέστε τη βανίλια, το ξύσμα λάιμ και το χυμό λάιμ.
Βάλτε το κέικ σας σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε για 1 ώρα και 15 ή και 20 λεπτά ή μέχρι ένα ξυλάκι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς για περίπου μία ώρα.
Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε και ένα γλάσο με λάιμ ώστε να το συνοδεύσετε.