Το The Dolli at Acropolis που έφερε την Grecotel του ομίλου Δασκαλαντωνάκη στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί ένα κόσμημα για την περιοχή. Το πεντάστερο boutique hotel έχει το σύγχρονο και το μοντέρνο στο κομμάτι του design, της αισθητικής. Μία νέα ερμηνεία της πολυτέλειας που δεν είναι αυτό το βαρύ, το επιβλητικό. Θα λέγαμε ότι είναι με έναν άλλο τρόπο, elegant. Το Μέγαρο Καλλιμασιώτη, έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα Ανδρέα Κριεζή το 1925, όπου ήταν και ο πρόεδρος των αρχιτεκτόνων εκείνη την εποχή, υπήρξε έδρα των υφασμάτων Χυτήρογλου επί δεκαετίες, στη γωνία των οδών Μητροπόλεως και Αιόλου. Από τις 30 Δεκεμβρίου του 2022 “μεταμορφώθηκε” στο “The Dolli at Acropolis“, που διαθέτει 46 δωμάτια, εστιατόρια, πισίνα, lounge bar, pool bar, συνεδριακό χώρο, γυμναστήριο, spa και roof garden.
Dolli’s Restaurant: Γεύσεις από Μεσόγειο και Ιαπωνία με θέα την Ακρόπολη
Προικισμένο με αρχιτεκτονική φινέτσα και στιλ παλιάς Αθήνας συνδυασμένο με κλασικά και σύγχρονα στοιχεία τόσο στο lobby όσο και στους υπόλοιπους χώρους του ξενοδοχείου, το The Dolli at Acropolis, αποτελεί ένα ακόμη “διαμάντι” στον όμιλο Ν . Δασκαλαντωνάκη. Το “The Dolli’s Restaurant” στον 50 όροφο του ξενοδοχείου δεν θα μπορούσε να μην βασίζεται και αυτό σε κάποιες “αξίες”, και σε μία παρακαταθήκη ποιότητας που έρχεται από το παρελθόν. Το παρελθόν εξάλλου σημαίνει εμπειρία, σημαίνει γνώση. Και στο εστιατόριο, αυτό μεταφράζεται με αυτόν τον τρόπο. Στην γνώση, στην ποιότητα και στην εμπειρία που πρέπει να ζήσει ο κάθε επισκέπτης απολαμβάνοντας το γεύμα του με ανεπανάληπτη θέα.
The Dolli’s Restaurant: Ένας minimal χώρος με ανεπανάληπτη θέα
Το εστιατόριο μπορεί να είναι μέρος του ξενοδοχείου, αλλά είναι και από μόνο του ένα ξεχωριστό project. Ο χώρος αρχιτεκτονικά του roof, είναι επιμελημένος από διαφορετική αρχιτεκτονική ομάδα, σε σχέση με το υπόλοιπο ξενοδοχείο. Το έχει αναλάβει ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας, Στέλιος Κόης και σαν φιλοσοφία προσέγγισης αρχιτεκτονικής ήταν λόγω της μοναδικής θέας . Ήθελε να δημιουργήσει ένα πολύ ήσυχο και minimal περιβάλλον που θα αφήνει όλη την προσοχή του επισκέπτη στο γύρω χώρο και το κατάφερε με το παραπάνω.
Υπάρχουν μάλιστα πολλές αναφορές στην Αθήνα.Όπως για παράδειγμα, το μεταλλικό κιόσκι, που έχει εμπνευστεί από τον Εθνικό Κήπο όπου υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο μάλιστα είναι η εγγύτητα στην Πλάκα και στην Ακρόπολη, κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο στην εμπειρία του επισκέπτη. Όπως ακριβώς λοιπόν δεν υπάρχει κάτι “φανταχτερό” στο χώρο που να τραβάει την προσοχή, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την κουζίνα του εστιατορίου. Τους χειμερινούς μήνες ο χώρος είναι καλά προστατευμένος με γυαλί χωρίς φυσικά να εμποδίζεται με αυτόν τον τρόπο η θέα. Υπάρχουν γύρω γύρω minimal πινελιές, ο φωτισμός είναι χαμηλός και ατμοσφαιρικός και η μουσική χαλαρή. Το μάρμαρο κυριαρχεί σαν υλικό, στα τραπέζια αλλά και στο μπαρ.
The Dolli’s Restaurant: Menu με βάση την μεσογειακή κουζίνα δια χειρός Σάκη Τζανέτου
Ο executive chef της Grecotel Σάκης Τζανέτος έχει επιμεληθεί το μενού που έχει σαν βάση τη μεσογειακή κουζίνα, ενώ σημαντικό ρόλο και σε αυτό έχει η κυρία Μάρι Δασκαλαντωνάκη που επιμελείται τον όμιλο κι έχει συνεισφέρει με το γούστο και τις ιδέες της. Ανά σεζόν το μενού διαφοροποιείται μιας και το καλοκαίρι οι επισκέπτες είναι σε ένα μεγάλο ποσοστό ξένοι, που θέλουν να δοκιμάσουν περισσότερα signature ελληνικά πιάτα.
Το στοιχείο πάνω στο οποίο βασίζεται το μενού είναι οι εξαιρετικές πρώτες ύλες, κάτι που μπορεί να διαπιστώσει κανείς από το πρώτο κιόλας πιάτο. Και ίσως να περιμένετε ότι το πιο δημοφιλές πιάτο να είναι κάποιο με “φανταχτερό” όνομα, όπως συνηθίζεται σε τέτοιου είδους εστιατόρια, όμως όσο κι αν ακουστεί απλό, είναι το ψάρι ημέρας με λαχανικά. Την ημέρα που το επισκέφθηκα μάλιστα δοκίμασα το λαβράκι με τριλογία φινόκιο. Ένα πιάτο τόσο νόστιμο, που επιβεβαιώνει τον κανόνα, ότι στα απλά πράγματα κρύβεται η μαεστρία.
Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο βραδινό μενού και κυρίως στο sushi. Άλλωστε η ιαπωνική κουζίνα είναι μοντέρνα και δεν θα μπορούσε να λείπει από το Dolli’s Restaurant που το χαρακτηρίζει το σύγχρονο και το μοντέρνο στοιχείο. Οι επιλογές στο sushi είναι αρκετές, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο και τον πιο απαιτητικό πελάτη.
Από τα πρώτα πιάτα αν σας αρέσει το καρπάτσιο, πρέπει να δοκιμάσετε με καραβίδα. Τόσο η γεύση όσο και η παρουσίαση του πιάτου είναι φινετσάτη. Η σούπα με σέλερι και τρούφα είναι από τα must ειδικά τις ημέρες που έχει κρύο.
Από τις σαλάτες μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της Goat Cheese, με σπανάκι, ρόκα, κατσικίσιο τυρί, παντζάρι, ξηρούς καρπούς και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών, της Avocado με καρδιές μαρουλιών, αβοκάντο, βασιλικό, εστραγκόν και λάιμ και της Smoked Salmon με καπνιστό σολομό, μαρούλι baby, μπρικ και ξινή κρέμα με λάιμ.
Στο ριζότο υπάρχουν δύο δυνατές επιλογές. Το ένα με ταρτάρ μόσχου και τρούφας και το άλλο με πέστο μυρωδικών και χτένι. Για τους λάτρεις του κρέατος ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ένα από τα τέσσερα πιάτα με φραγκόκοτα, πάπια, φιλέτο μόσχου και του κρέατος ημέρας.
Φυσικά ένα γεύμα ή δείπνο, δεν θα μπορούσε να κλείσει με ένα ωραίο γλυκό, βασισμένο σε γαλλική συνταγή. Δοκιμάστε οπωσδήποτε, αν σας αρέσει το φιστίκι Αιγίνης, το Paris- Brest με κρέμα φιστικιού, τραγανό μπισκότο, κόκκινα φρούτα και σορμπέ βατόμουρο.
Dolli’s Restaurant: Special concepts τις Πέμπτες και τις Κυριακές
Κάθε Πέμπτη η ομάδα του Dolli’s Restaurant σας καλεί να χορέψετε στους ρυθμούς του DJ τους και να χαλαρώσετε με τα signature ποτά και τις δημιουργίες του σεφ στην εκθαμβωτική ταράτσα με την Ακρόπολη σε απόσταση αναπνοής.
Το δεύτερο special concept γίνεται κάθε Κυριακή. Το κυριακάτικο τραπέζι στο Dolli’s είναι ένας καμβάς που συνδυάζει την αίγλη μιας άλλης εποχής και την σύγχρονη γαστρονομία.
Κάντε την κράτησή σας και μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας μια μοναδική παραλλαγή της κλασσικής μάζωξης γύρω από το κυριακάτικο τραπέζι.