Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του La Suite Lounge στο St. George Lycabettus με “άρωμα” Ελλάδας

Το ανανεωμένο μενού του εστιατορίου La Suite Lounge, στον 6ο όροφο του εμβληματικού St. George Lycabettus Lifestyle Hotel, που υπογράφει ο executive chef Στέφανος Παπανικολάου δεν είναι απλά μια κομψή παρέλαση νέων πιάτων. Είναι η ίδια η λαογραφία της κουζίνας μας, αλλά επικαιροποιημένη. Είναι τα τοπία, οι άνθρωποι, οι μυρωδιές και τις αναμνήσεις αυτού του τόπου μέσα από τη ρετρo-φουτουριστική ματιά του chef. Με άλλα λόγια: είναι η ελληνικότητα της γεύσης remastered!

Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του La Suite Lounge στο St. George Lycabettus με “άρωμα” Ελλάδας

Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του La Suite Lounge στο St. George Lycabettus με "άρωμα" Ελλάδας
Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του La Suite Lounge στο St. George Lycabettus με “άρωμα” Ελλάδας

Το πρώτο πιάτο ήταν το αγαπημένο μου της βραδιάς, και όπως έμαθα και το αγαπημένο του σεφ.  Το λαυράκι μαρινάτο, με “ζωμό ελληνικής σαλάτας” σου άφηνε μια πολύ νόστιμη γεύση από θάλασσα.

Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του La Suite Lounge στο St. George Lycabettus με "άρωμα" Ελλάδας
Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του La Suite Lounge στο St. George Lycabettus με “άρωμα” Ελλάδας

Ένα από τα ωραιότερα πιάτα του μενού ήταν η υπέροχη κακαβιά με ελληνικό μπλε καβούρι που σίγουρα θα αγαπήσουν οι λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων. Η αρχική μορφή του πιάτου ήταν χωρίς την σούπα. Το καβούρι είχε σχήμα μισοφέγγαρου και λίγο αργότερα μας σέρβιραν την πηχτή σούπα.

Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του La Suite Lounge στο St. George Lycabettus με "άρωμα" Ελλάδας
Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του La Suite Lounge στο St. George Lycabettus με “άρωμα” Ελλάδας

Το καβούρι είχε μέσα μαραθόριζα σε κομμάτια κάτι που σου άφηνε μία πολύ γλυκιά γεύση. Σίγουρα είναι από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις μιας και έχει άρωμα Ελλάδας σε κάθε συστατικό του.

Το τρίτο πιάτο ήταν το κριθαράκι με τα μάγουλα στιφάδο. Γεύση που σίγουρα δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο στο τραπέζι. Μάλιστα χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως το καλύτερο πιάτο της βραδιάς. Το κριθαράκι ήταν χειροποίητο Ταϋγέτου.

Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του La Suite Lounge στο St. George Lycabettus με "άρωμα" Ελλάδας
Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του La Suite Lounge στο St. George Lycabettus με “άρωμα” Ελλάδας

Από τα δύο κυρίως το αρνάκι με πετιμέζι και τη γλώσσα α αλα πολίτα επέλεξα το δεύτερο πιάτο. Εκπληκτικά διακοσμημένο, όμως δεν με ικανοποίησε αρκετά στη γεύση.  Αντιθέτως δοκίμασα λίγο από το αρνάκι το οποίο ήταν γευστικότατο και με τέλειο μαγείρεμα.

Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του La Suite Lounge στο St. George Lycabettus με "άρωμα" Ελλάδας
Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του La Suite Lounge στο St. George Lycabettus με “άρωμα” Ελλάδας

Τα ολοκαίνουργια πιάτα που υπογράφει ο executive chef Στέφανος Παπανικολάου δεν είναι απλώς ένα encore στις αγαπημένες γεύσεις της ελληνικής παράδοσης. Είναι ένα remake των καλύτερων -τόσο των πιο ταπεινών, όσο και των πιο αριστοκρατικών- στιγμών της κουζίνας μας. Το χειροποίητο κριθαράκι Ταΰγετου αντικαθιστά το παγκοσμιοποιημένο ρύζι, το μπλε ελληνικό καβούρι δίνει διαστάσεις κομψότητας στη σεμνή και χαμηλών τόνων θαλασσινή μαγειρική μας, ενώ το μαύρο αρσενικό της Νάξου, ο κρόκος Κοζάνης ή η κορινθιακή σταφίδα αναλαμβάνουν να μας ξεναγήσουν στο θησαυροφυλάκιο του πλούτου της ελληνικής γης…

Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του La Suite Lounge στο St. George Lycabettus με "άρωμα" Ελλάδας
Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του La Suite Lounge στο St. George Lycabettus με “άρωμα” Ελλάδας

Και όλα αυτά μαγειρεμένα με σεβασμό μετατρέπονται σε –spoiler alert!- ακαταμάχητες γαστρονομικές προτάσεις, όπως, μεταξύ πολλών άλλων, η βελούδινη ψαρόσουπα με σαφράν, μπλε καβούρι και ρίζα μάραθου, το φιλέτο γλώσσας σε ψημένη σάλτσα λεμονιού, τηγανητή κάππαρη και textures εμπνευσμένα από την κλασική «α λα πολίτα», ή το ψητό αρνάκι με πετιμέζι, καπνιστή μελιτζάνα, τουρσί σταφίδας με κύμινο και μαύρο σκόρδο.

Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του La Suite Lounge στο St. George Lycabettus με "άρωμα" Ελλάδας
Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του La Suite Lounge στο St. George Lycabettus με “άρωμα” Ελλάδας

«Πρόθεση μου είναι να παρουσιάσω τα υλικά στην καθαρότερη μορφή τους, χρησιμοποιώντας τα ως τη βάση για να δημιουργήσω πιάτα που αφηγούνται ιστορίες παράδοσης και γεύσεις της ελληνικής κουζίνας» αναφέρει σχετικά o Στέφανος Παπανικολάου, με πορεία που περιλαμβάνει το βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin Funky Gourmet, τη haute cuisine του Soho House Berlin, και συνεργασίες με κορυφαίους σεφ όπως ο Peter Friden.

Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του La Suite Lounge στο St. George Lycabettus με "άρωμα" Ελλάδας
Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του La Suite Lounge στο St. George Lycabettus με “άρωμα” Ελλάδας

Στο La Suite Lounge, η γεύση στέκεται στο ύψος της θέας. Με την Ακρόπολη να φωτίζει τον ορίζοντα, τη θάλασσα να γνέφει από μακριά, τη νύχτα να απλώνεται μαγικά πάνω από την πόλη, και κάθε πιάτο να δημιουργεί και έναν νέο αστικό μύθο… Life is Suite, άλλωστε στο La Suite!

Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του La Suite Lounge στο St. George Lycabettus με "άρωμα" Ελλάδας
Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του La Suite Lounge στο St. George Lycabettus με “άρωμα” Ελλάδας

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες: +30 210 7416191

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.