Οι λάτρεις του καλού και ποιοτικού κρέατος θα αποκτήσουν νέο στέκι. Αυτή τη φορά στα Νότια Προάστια. Και το όνομα αυτού, DB.One. Το πολυτελές εστιατόριο που βρίσκεται επί της οδού Κύπρου 65 στη Γλυφάδα, κοντά στην πλατεία Νυμφών με τον σεφ και ιδιοκτήτη Ulas Tunc (πρώην head chef του “Nusr-Et” σε Μύκονο και Ντουμπάι) υπόσχονται κρεατικά γαστριμαργικά ταξίδια, μπαίνοντας δικαίως στη λίστα με τα πιο ωραία fine dining κρεατάδικα.
DB.one: Ένα fine dining steak-house με premium κοπές Αμερικής και Αυστραλίας στη Γλυφάδα
Η ικανότητα του chef-patron Ulas Tunc στη διαχείριση του κρέατος, επιλογές, κοπές, ψησίματα είναι ομολογουμένως άψογη. Προσφέροντας κρέας ανώτερης ποιότητας σε ένα άκρως πολυτελές περιβάλλον, έχει έναν και μόνον στόχο. “Θέλουμε να δημιουργήσουμε την απόλυτη εμπειρία κρέατος. Χρησιμοποιούμε κρέας ανώτερης ποιότητας Αυστραλιανό Wagyu και κρέας US Prime που προέρχεται από αποκλειστικές φάρμες που επιδιώκουν την προώθηση της βιωσιμότητας. Ο συνδυασμός πλήρους γεύσης, μαρμάρου και υφής που λιώνει στο στόμα προσφέρει μια απαράμιλλη γευστική αίσθηση και τα κρέατα μας βρίσκονται στην καρδιά των πιάτων που δημιουργούν οι σεφ μας”, επισημαίνει ο Ulas.
Μεγαλώνοντας στην Κωνσταντινούπολη, ο σεφ , Umut Ulas Tunc, έζησε τις πρώτες του μαγειρικές στιγμές σε ηλικία 13 ετών στα οικογενειακά του εστιατόρια, όπου ετοίμαζε και πειραματιζόταν με πιάτα βασισμένα στην τοπική κουζίνα. Αυτές οι πρώτες εμπειρίες ενέπνευσαν τον νεαρό Ulas να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο ζωής με τον πατέρα και τον παππού του και ξεκίνησε να γίνει επαγγελματίας σεφ.
Αφού παρακολούθησε μαθήματα γενικής κουζίνας στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου με ειδικότητα στην ιταλική και τουρκική γαστρονομία, αποφάσισε να επικεντρωθεί στο κρέας και εργάστηκε για να αναπτύξει την εμπειρία και τις γνώσεις του στον τομέα αυτό. Με κληρονομική οικογενειακή κληρονομιά και πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας με το κρέας, κατάφερε στη συνέχεια να γίνει Private Chef στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια να γίνει Head Chef και συντονιστής στα εστιατόρια Nusr-Et & Salt Bae της Μυκόνου για 4 χρόνια. Στο απόγειο της καριέρας του και έχοντας εγκατασταθεί στην Ελλάδα με την υπέροχη οικογένειά του, ο Ulas αποφάσισε να βάλει τη δική του πινελιά στην τοπική γαστρονομική βιομηχανία και κατάφερε να σχεδιάσει και να δημιουργήσει την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία: DB.one, το μέρος για κρέας.
“Το εστιατόριό μας κλείνει σε λίγο καιρό έναν χρόνο ζωής με τα επόμενα βήματά του ήδη να ξεκινούν και επίσημα φέτος το καλοκαίρι στη Μύκονο και έπειτα στο Ντουμπάϊ. Η φιλοσοφία μας είναι να εμπνεύσουμε τον κόσμο της Γλυφάδας και όλης της Αθήνας, σε ένα concept διαφορετικό έως τώρα από τα υπόλοιπα steak-house της Ελλάδας, με premium κοπές Αμερικής και Αυστραλίας. Ο στόχος μας είναι να ζήσει ο κάθε καλεσμένος μας, μια πολυτελή εμπειρία μέσα από κάθε πιάτο μας και την μοναδική παρουσίαση που προσφέρουμε”!
Με βαθιές, στρογγυλεμένες γεύσεις και λεπτή αίσθηση στο στόμα, ο σεφ και η ομάδα του δημιουργούν την εμπειρία της υπογραφής DB.one σε ένα παρθένο περιβάλλον με κύριο χαρακτηριστικό την εξαιρετική ποιότητα. ” Με εξαιρετικά πλούσιες γεύσεις, μαρμαρυγή, συνοχή και ευελιξία, τα κρέατά μας είναι το κύριο συστατικό που οδηγεί στη δεξιοτεχνία του σεφ μας που παρουσιάζεται στο πιάτο σας”.