Την Ντίνα Νικολάου την γνώρισα στο Yolenis στο Κολωνάκι στα σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής πριν ένα χρόνο. Η ευγένειά της, το ήθος της και η μεταδοτικότητά της την έχουν κάνει μία από τις αγαπημένες μαγείρισσες της ελληνικής τηλεόρασης. Όποτε βρίσκομαι στην Αθήνα πάντα πηγαίνω στα σεμινάρια μαγειρικής που κάνει καθώς με ελάχιστα χρήματα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει συνταγές και να τις γευτεί!
Στις 12 και 15 Μαρτίου η αγαπημένη μου Ντίνα θα έχει ένα σεμινάριο αφιερωμένο στα προιόντα της Candia nuts και ένα άλλο αφιερωμένο στις “Κυρίες του Κρασιού”.
12 Μαρτίου: Mεταμορφώνουμε τις συνταγές με candia nuts
Ένα σεμινάριο αφιερωμένο στα εξαιρετικά προϊόντα της Candia nuts. Μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1992 στο Ηράκλειο Κρήτης με βασικό αντικείμενο τους ξηρούς καρπούς.
Παράλληλα επεκτείνονται στη ζαχαροπλαστική, με αποξηραμένα φρούτα, υγεινά σνακ (παστέλι, μαντολάτο κ.λπ.), παραδοσιακά γλυκά, αλλά και μέλι. Με τόσο super προϊόντα, θα φροντίσω οι συνταγές μου, να τα ανταγωνιστούν σε γεύση.
Μια καροτοσαλάτα με ρόκα και 2 παστέλια, μια πανσέτα με τραγανή κρούστα από καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, αλλά και, μίνι μπριός με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς με γεμίσεις-έκπληξη.
15 Μαρτίου: Δημιουργικές πίτες κοντράρουν έναν «Λύκο»
Το σεμινάριο αυτό, είναι η έναρξη ενός ολόκληρου κύκλου μαθημάτων, αφιερωμένα στις «Κυρίες του Κρασιού». Δυναμικές ελληνίδες που μεγαλουργούν σε ένα «ανδροκρατούμενο» εργασιακό στίβο.
Η Νανά Λύκου μαζί με τον σύζυγό της Απόστολο, θα είναι μαζί μας για να πουν την ιστορία τους που ξεκινά από τον παππού Λύκο, και να μας συστήσουν τα υπέροχα κρασιά της Lykos Winery.
Μαγειρεύω λοιπόν, δημιουργικές πίτες σε μια προσπάθεια να τις «παντρέψω» με τους «Λύκους».
Μια μανιταρόπιτα με διάφορα μανιτάρια, μια ανοιχτή κρεατόπιτα με κρέμα γιαουρτιού, αλλά και μια γαλατόπιτα με dulce de leche είναι οι συνταγές που θα συνοδέψουν τις προτάσεις της Νανάς.