Η Αθηναϊκή Ριβιέρα εξελίσσεται σε ένα “διαμάντι” της Ελλάδας. Αποτελεί hot προορισμό, όχι μόνο των Αθηναίων αλλά και των ξένων επισκεπτών που κάνουν τις διακοπές τους στα νότια προάστια. Με αναφορές στην αίγλη και την κομψότητα των μέσων του αιώνα, το Bungalow 7 ξεχωρίζει στο εμβληματικό σημείο αναφοράς της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
Bungalow 7: Ένα γαστριμαργικό ταξίδι στις κοσμοπολίτικες γεύσεις του βραβευμένου σεφ Ντίνου Φωτεινάκη
Καθώς διασχίζετε την εντυπωσιακή είσοδο και μπαίνετε στο Bungalow 7, το βλέμμα σας αιχμαλωτίζεται από την καθηλωτική θέα στη θάλασσα, ειδικά την ώρα που δύει ο ήλιος και ο ουρανός μετατρέπεται σε πίνακα ζωγραφικής. Περπατώντας θα δείτε ένα εντυπωσιακό τζάκι στο φουαγιέ που θα κεντρίσει την προσοχή σας, ενώ το βλέμμα σας λίγο αργότερα θα πέσει στο μεγάλο μαρμάρινο μπαρ με την μυστηριώδη ατμόσφαιρα που προσδίδουν τα χρώματά του και η επένδυση με ξύλο και σκούρο πλακάκι. Τα έπιπλα στυλ ρετρό, έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το χώρο και είναι ντυμένα με γοητευτικά υφάσματα, προσθέτοντας πινελιές glam. Σε όποιο σημείο του χώρου επιλέξετε να καθήσετε, η θέα στο απέραντο γαλάζιο θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω. Επιλέξτε την τραπεζαρία ή το avant-garde Bedroom με τους εντυπωσιακούς καναπέδες-κρεβάτια, για μια πραγματικά γοητευτική εμπειρία μέσα σε μια θεατρική και προσεγμένη, αλλά παράλληλα χαλαρή ατμόσφαιρα. “Το όνομα του νέου μας χώρου, Bungalow 7, προήλθε από τα ιστορικά bungalows των Αστεριών που αποτελούσαν σημείο συνάντησης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από την εποχή του 1950. Από τότε έως και σήμερα, τα Αστέρια θεωρούνται συνώνυμο της αθηναϊκής αίγλης, φιλοξενίας και νυχτερινής ζωής στο παραλιακό μέτωπο και η φιλοσοφία μας βασίζεται σε αυτή την ιστορικότητα”, μας λέει ο σεφ, Ντίνος Φωτεινάκης όπου έκλεισε τον κύκλο του στη Μύκονο και με όχημα τις επιρροές από τις κουζίνες του εξωτερικού κάνει μία νέα αρχή στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή.
Καθώς το δειλινό πέφτει, οι επισκέπτες θα απολαύσουν ασιατικές γεύσεις δια χειρός Ντίνου Φωτεινάκη. Ανάλογα με την ώρα της ημέρας, οι καλεσμένοι θα βρουν στο μενού επιλογές μεσογειακών γεύσεων, όπως φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, premium κοπές και υπέροχα συνοδευτικά αλλά και προτάσεις sushi – όλα συνδυασμένα με εξαιρετικές ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, αλλά και signature cocktails. “Πολύ γρήγορα, πριν ακόμα και από τα επίσημα εγκαίνια του χώρου, το Bungalow 7 κέρδισε τις εντυπώσεις όχι μόνο λόγω του γεγονότος ότι βρίσκεται σε μια περιοχή που ήταν σημείο αναφοράς κάποτε και αναπτύσσεται ταχύτατα εκ νέου σήμερα, αλλά και λόγω του ότι όλη η αναβίωση του χώρου χαρακτηρίζεται από υψηλή αισθητική. Μιλώντας με γνώμονα την γαστρονομία θα έλεγα ότι οι θαμώνες μας επικεντρώνονται στον γαστρονομικό συνδυασμό που προτείνουμε δηλαδή στον συνδυασμό ιαπωνικής και μεσογειακής κουζίνας, με πολλές και διαφορετικές επιλογές σε brunch, lunch και δείπνο“, συνεχίζει ο ταλαντούχος σεφ.
Στο Bungalow 7, το μενού μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία συμφωνία γεύσεων που εναρμονίζει μεσογειακά υλικά, ιαπωνικές επιρροές και ασιατικές τεχνικές. Ο αγαπημένος και πολυβραβευμένος σεφ Ντίνος Φωτεινάκης, με τον νεανικό του δυναμισμό και την ακλόνητη αφοσίωσή του, εμποτίζει κάθε πιάτο με δημιουργική αίσθηση, φινέτσα και τεχνικές που ξεπερνούν τα όρια, προσφέροντας κάτι πραγματικά ξεχωριστό μέσα από το προσεκτικά επιμελημένο μενού μας. “Η κύρια πηγή έμπνευσης για την δημιουργία του μενού ήταν η Μεσόγειος σε συνδυασμό με premium κοπές και Ιαπωνική φιλοσοφία. Συγκεκριμένα το μεσημέρι οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν σαλάτες και πιο απλές επιλογές. Έπειτα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πλούσιες επιλογές φρέσκων θαλασσινών, ζυμαρικών και ιδιαίτερων κοπών. Η φιλοσοφία του δείπνου είναι ίδια και βασίζεται στο fusion της ιαπωνικής τεχνικής με μεσογειακά υλικά. Το βράδυ οι επιλογές επεκτείνονται με περισσότερα πιάτα, κυρίως στα ορεκτικά και τις ωμές παρασκευές, όμως χωρίς μεγάλες διαφορές από τον κατάλογο του μεσημεριανού”.
Bungalow 7: Δοκιμάσαμε τις κοσμοπολίτικες γεύσεις του βραβευμένου σεφ, Ντίνου Φωτεινάκη
Κάθε πιάτο είναι απόδειξη του πάθους του για την τέχνη του φαγητού, προβάλλοντας τις ζωντανές γεύσεις της fusion κουζίνας, με έμφαση σε τοπικά υλικά υψηλής ποιότητας. Με βαθιά εκτίμηση για την παράδοση, δημιουργεί αρμονικά πιάτα με καινοτόμες ανατροπές, παρουσιάζοντας ένα απολαυστικό γαστρονομικό ταξίδι σε όσους έχουν την τύχη να δοκιμάσουν. “Η επιτυχία μας συνδέεται άμεσα με την συνεργασία και τον σεβασμό. Αφενός, συνεργαστήκαμε άψογα και συντονισμένα με όλους όσους συνέβαλλαν για να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο: την δημιουργία ενός concept που θα αποπνέει την καινούργια εποχή των Αστεριών. Από εκεί προκύπτει και ο σεβασμός, ο δεύτερος πυλώνας της επιτυχίας μας. Σεβασμός μεταξύ μας, σεβασμός στον επισκέπτη που έρχεται για να βιώσει μια άνετη και πολυτελή
εμπειρία αλλά και στον χώρο. Όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τον χώρο, την ατμόσφαιρα, το feel, τις γεύσεις, είναι σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους και αυτό εμπνέει τους επισκέπτες που μας τιμούν με την παρουσία τους επανειλημμένως”.
Από τα πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε είναι το αφράτο pain au lait, που παρασκευάζεται εκεί καθημερινά κι έρχεται κομμένο στα τέσσερα, γεμισμένο πλουσιοπάροχα με ταραμά – αβοκάντο και στεφανωμένο με tobiko και τραγανό κρεμμύδι. Highlight του μενού είναι, βέβαια, και η ψητή μελιτζάνα, που έρχεται σκεπασμένη με φυστικοβούτυρο και γάλα καρύδας.
Αν σας αρέσουν τα ωμά τότε οι επιλογές είναι πολλές. Το σεβίτσε λαβράκι, με ζουμερή κι αφράτη μπουκιά στο ψάρι, είναι ένα πιάτο που “μυρίζει” καλοκαίρι, όπως επίσης και το tataki τόνου. Για τους λάτρεις του sushi, τα rolls με bonito, αστακό tempura, χαβιάρι και yuzu kosho mayo, τυλιγμένα σε pok choi αντί για nori, για παράδειγμα, είναι από τις εξαιρετικές επιλογές όπως επίσης και το sashimi omakase.
Από τα πιάτα που δεν θα πρέπει να λείψουν είναι οι εξαιρετικές κοπές εξαιρετικά ψημένες, όπως για παράδειγμα το φιλέτο από ιαπωνικό Wagyu , ή το striploin από Black Angus της κορυφαίας Snake River Farm. Τα συνοδευτικά των κρεατικών είναι οι βελούδινοι πουρέδες και οι φρέσκες τηγανητές πατάτες με κρέμα από κατσικίσιο τυρί.
Φυσικά ένα γεύμα ολοκληρώνεται με ένα εξίσου εξαιρετικό γλυκό. Δοκιμάστε την panacota σοκολάτας dulcey και την τιραμισού με κρέμα από macha που ξεχωρίζουν για την ανάλαφρη γεύση τους.
Ο Ντίνος Φωτεινάκης μίλησε στην εκπομπή “Ν Τουρισμός” για το νέο εγχείρημα:
Πληροφορίες λειτουργίας:
Πρωινό:
9.00 – 12.30
Μεσημεριανό:
13.00 – 18.00
Δείπνο:
19.00 – 23.30