Είναι αλήθεια ότι αν έχεις μπριζόλες στο ψυγείο μπορείς να τις φτιάξεις πολύ εύκολα και γρήγορα στο φούρνο και όλοι να γλείφουν τα δάχτυλά τους! Πάμε να δούμε μαζί βήμα βήμα την συνταγή!
Υλικά για μπριζόλες στο φούρνο
5 χοιρινές μπριζόλες (1 – 1,2 κιλά)
1/2 φλ. τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού νερό
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
1/2 ζουμερό λεμόνι (τον χυμό του)
Πώς φτιάχνω μπριζόλες στο φούρνο;
Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Σε ένα μεγάλο σέικερ ή ένα μπολ χτυπάμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τις μπριζόλες και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το πάχος κοψίματος) και αφού στο ενδιάμεσο τις γυρίσουμε μία φορά.
Είναι έτοιμες να τις απολαύσετε!