Brasserie Lorraine κι οι λάτρεις της γαλλικής κουζίνας ξέρουν που μπορούν να απολαμβάνουν τις γεύσεις που αγαπούν. Στην Σπευσίππου 1Α στο Κολωνάκι, εκεί όπου λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία, τα τελευταία δύο χρόνια, το πιο ονομαστό γαλλικό restaurant η Brasserie Lorraine.
Brasserie Lorraine: Η απόλυτη γαλλική γεύση δια χειρός Παναγιώτη Ζόκου θα σε ταξιδέψει στο Παρίσι
Η Brasserie Lorraine, για μία ακόμα χρονιά ταξιδεύει τον επισκέπτη, σε coupe του Orient Express, μέσα στο χρόνο. Οι καθρέφτες στους τοίχους, η ολάνθιστη ταπετσαρία με τα μεγάλα τριαντάφυλλα, τα μαρμάρινα τραπέζια κι η μπάρα, οι πράσινες βελούδινες πολυθρόνες και καναπέδες, οι πολυέλαιοι, τα κεριά, όλα δημιουργούν ένα άψογο σκηνικό με γαλλική αύρα.
Ο επικεφαλής chef Παναγιώτης Ζόκος κι η ομάδα του, δημιουργούν και φέτος ευφάνταστα πιάτα με ξεχωριστές γεύσεις, «παντρεύοντας» μοναδικά τις πρώτες ύλες. Κάθε γεύση συνδυάζεται άριστα με καλοδιαλεγμένες επιλογές από τον γαλλικό κι αμερικάνικο αμπελώνα χωρίς να λείπουν οι ελληνικές προτάσεις από ξεχωριστές ετικέτες που διαφοροποιούνται κάθε χρονιά, ενώ πολύ ενδιαφέροντα είναι και τα κοκτέιλ όπως το «sur mesure» dry martini.
“Το Brasserie Lorraine είναι ένα εστιατόριο όπου η φιλοσοφία του δεν διαφέρει από τις brasserie που θα βρει κάποιος στο Παρίσι, πολυτέλεια και ατμοσφαιρική διακόσμηση, επαγγελματικό κ προσεγμένο σερβις σε έναν χώρο που είναι πάντα γεμάτο από φωνές και παρέες κάθε λογής πελατών που θα βρεθούν στη Αθήνα συνοδευόμενοι με τη ζωντανή μουσική που υπάρχει κάθε βράδυ στο εστιατόριο. Η προσέγγιση σε κλασικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας(πάντα με μια δίκη μου μάτια) με σεβασμό πάντα στη καλή πρώτη ύλη είναι αυτό που πάντα μας κινεί να δίνουμε την καλύτερη εμπειρία στο κόσμο που μας επιλέγει”!
Γαλλικές συνταγές εμπλουτισμένες με την προσέγγιση του σεφ, Παναγιώτη Ζόκου
Ο αγαπημένος σεφ εμπλουτίζει τις γαλλικές συνταγές με τον δικό του τρόπο σε ένα μενού που θα το λατρέψει και ο πιο απαιτητικός πελάτης. “Βασίζεται σε κλασικές γαλλικές συνταγές πάντα με ένα δικό twist. Δηλαδή θα βρείτε σαλιγκάρια Βουργουνδίας που όμως μέσα στο βούτυρο τους αντί για ψημένο ψωμί που χρησιμοποιούν στις κλασικές συνταγές τους οι Γάλλοι, εγώ προσθέτω πούδρα από αμυγδαλο. Το μοσχαρίσιο τάρταρ έχει μια σπιτική πάστα τσιλι που δίνει μια πολύ ωραία σπιρτάδα και το κάνει πιο προσιτό σε κάποιον που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ ταρταρ. Τα φρέσκα χτένια τα σερβίρουμε με μια πολύ κλασική σάλτσα βουτύρου αλλά μέσα την εμπλουτίζω με πάστα miso. Γενικότερα σε όλα τα πιάτα θα βρείτε γαλλικές συνταγές αλλά πάντα εμπλουτισμένες με μια δίκη μου προσέγγιση”!
Ποιες είναι όμως οι προτάσεις του σεφ για όσους επισκεφθούν πρώτη φορά το εστιατόριο; “Δύσκολη ερώτηση μιας και δεν μπορώ να ξεχωρίσω πιάτα από το μενού. Όλα τα θεωρώ σωστά να βρίσκονται και όλα έχουν άρωμα Γαλλίας. Θα έλεγα προφανώς το μοσχαρίσιο ταρταρ, τα σπαράγγια γρατινε με τυρί Comte, τα σαλιγκάρια Βουργουνδιας, τα φρέσκα χτένια με beurre blanc miso. Σίγουρα μια τάρτα που είναι στη φιλοσοφία της Quiche Lorraine αλλά με γλυκοπατάτα ροκφόρ και καρύδι. Από τα κυρίως το entrecôte θα είναι μια σωστή επιλογή που εδώ έχουμε το δικαίωμα επιλογής ανάμεσα σε 3 σάλτσες όπως poivre,cafe de Paris,bearnaise. Άλλο πιάτο που μπορεί να δοκιμάσει είναι η γλώσσα meunière που σερβίρεται ολόκληρη και φιλετάρεται μπροστά στον πελάτη από το άψογα καταρτισμένο προσωπικό τους εστιατορίου! Για το τέλος ένα Paris Brest με σπιτική κρέμα από φουντούκια που γίνεται εξολοκλήρου το γλυκό στο εστιατόριο από την ζύμη του choux μέχρι και την πραλίνα φουντουκιού”!
Brasserie Lorraine: Η συνταγή της επιτυχίας του γαλλικού εστιατορίου
Η Brasserie Lorraine έχει αγαπηθεί από το κοινό που αγαπάει την γαλλική κουζίνα όσο κανένα άλλο εστιατόριο. Ποια είναι η συνταγή επιτυχίας; “Η συνέπεια, η συνέπεια και πάλι η συνέπεια θα πω και αυτό περιλαμβάνει ο,τιδήποτε περιβάλλει την ύπαρξη και την λειτουργία του εστιατορίου. Η σωστή πρώτη ύλη και ο σεβασμός στις κλασικές συνταγές όσον αφορά στο φαγητό ,το σωστά καταρτισμένο προσωπικό του σερβις, η υπέροχη διακόσμηση και φυσικά η ύπαρξη των καλλιτεχνών μας, μιας και κάθε μέρα έχουμε live μουσική συνοδευόμενη από πιάνο που είναι αναπόσπαστο κομμάτι πάνω στο concept που το δένει τόσο όμορφα! Πάντα θα υπάρχει η ανησυχία που έχουμε να εξελισσόμαστε κι αυτό μας ωθεί να βελτιωνόμαστε συνεχώς”!
Και φέτος η Brasserie Lorraine έχει τη δική της μουσική νότα με πιάνο, σαξόφωνο και ωραίες φωνές που κάνουν τις βραδιές ακόμα πιο μελωδικές. Η Brasserie Lorraine λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα με Σάββατο, από τις 7 το απόγευμα, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να απολαύσουν τις μοναδικές της γεύσεις και στον εξωτερικό της χώρο. Επίσης υπάρχει και valet parking.